fbpx

Najboljši prenosniki 2017: Apple MacBook Pro 13 – še vedno med najboljšimi

Macbook Pro 13 - palcev

Najboljši prenosniki 2017 – Prenosnik Apple MacBook Pro 13 se je uvrstil na naš seznam najboljših prenosnikov za leto 2017.

Osnovne Informacije
Znamka
Apple
Model
MacBook pro
Cena
od 1.749,00 €
Trgovina

Apple še vedno dela najbolje izdelane in najlepše prenosnike na svetu. O tem ni prav nobenega dvoma. Izdelavi namreč posvetijo toliko pozornosti, da meji na visoko umetnost. A je Apple na določenih področjih precej zaspal in konkurenca ga prehiteva tako po levi kot po desni. A ni vse v številkah na papirju, na koncu dneva je precej predvsem v občutkih, kako računalnik deluje v svojem ekosistemu. In tu je MacBook še vedno med najboljšimi.


Posebnega ga dela orodna vrstica Touch Bar, mali zaslon na dotik, ki je nadomestil funkcijske tipke. Ter najbolj kontroverzni priključek USB-C, ki predstavlja prihodnost povezljivosti, a za zdaj le z množico adapterjev, ki uporabnikom povzročajo sive lase. Apple je na določenih področjih vselej oral ledino,  tudi na račun precej negodovanja uporabnikov.

Kljub množici razlogov proti nakupu, med katerimi je vsekakor tudi cena, ki se začne pri 2.100 evrih, verjamemo, da bo pri nas prav 13-palčna različica tista, ki jo bodo verniki blagovne znamke Apple največkrat izbrali kot kompromis med ceno in dobljenim. Njegov večji brat MacBook Pro 15 je namreč toliko dražji, da njegov nakup nikakor ni racionalna izbira.

Osnovni podatki // CPU: Intel Core I5–I7 | Grafika: Intel Iris Graphics 550 | RAM: 8 GB–16 GB | Zaslon: Retina display | Hramba podatkov: 256 GB–512 GB SSD

Dodatne Informacije

Več informacij:
apple.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!