motionsavvy-uni-1864x920
V zraku · tehnologija

Gluhi in naglušni ljudje se soočajo s kar veliko težavami v komunikaciji, kajti večina ljudi znakovnega jezika ne pozna. Da bi odstranili to oviro, so gluhi podjetniki iz Rochester Institute of Technology razvili rešitev z imeno MotionSavvy Uni, ki bo zapolnila to komunikacijsko vrzel.

MotionSavvy Uni
160€
Indiegogo

MotionSavvy bo prvovrstni prevajalec za znakovni jezik. Ko bo nekdo narisal znak na tablico, bo program znak zaznal ter ga preveril v rastoči podatkovni bazi znakov ter ga pretvoril v govor. Trenutno je v bazi 300 znakov, obstajalo pa bi naj okoli od 30 tisoč do 100 tisoč ali celo več znakov, še posebej, če upoštevamo raznolikost tujih jezikov.
Da bi tako omogočili resničen pogovor med gluho osebo ter sogovornikom, bo programska oprema prepisala besedo v lahko berljivo besedilo.

PREBERITE ŠE: Microsoft Band: pametna zapestnica, ki jo poganja Microsoft Health

Sistem MotionSavvy Uni sestavlja tablica, ki je opremljena s tehnologijo Leap Motion’s, ki zaznava geste ter tablica, ki jo poganja procesor Intel Atom z ločljivostjo zaslona 1280×800 slikovnih pik. Ima 2 gigabajta delovnega spomina in 32 gigabajtov prostora na trdem disku. Naprava ima tudi zadnjo kamero s 5 megapiksli in sprednjo kamero z 1,2 megapiksli ločljivosti.
MotionSavvy je na voljo v prednaročilu za okoli 160 evrov, na pot do kupcev pa bi se naj podala konec leta 2015. Projekt je del množičnega sofinanciranja na Indiegogo.

robotic_arm_cup_jh Dvojni amputiranec bionični roki premikal s pomočjo misli skylon_flight_1l Skylon: letalo, ki nas bo v štirih urah odpeljalo kamorkoli in v vesolje phase-one-camera Fotoaparati Phase One Alpa A-Series z resolucijo, da te kap Screen Shot 2014-12-16 at 13.32.42 LoudGIF: spletna stran za preprosto izdelavo glasbenih GIF-ov