stack-alba-1000x500
Utrip mesta · dom

Svetloba je bila vedno vir življenja. Ljudje smo okoli nje skrojili dneve, jo spustili v stanovanja in poiskali njene podaljške, ko nas je zapustila. Po ognju so tako prišle svetilke, po svetilkah žarnice, po žarnicah pametne žarnice in po pametnih žarnicah Stack Alba. Pametna žarnica 2.0, ki se sama odziva na spremenjene pogoje in zagotavlja idealne pogoje brez našega upravljanja.

Stack Alba
120€
Stack Lighting

Stack Alba ni ”le” pametna (teh je namreč že dovolj), ampak je inteligentna žarnica, saj ima vgrajene senzorje za ambientalno svetlobo s pomočjo katerih se odziva in prilagaja na dane situacije ter ohranja primerno svetilnost in toplino/barvo svetlobe, brez, da bi jo kaj po nepotrebnem trošila. S tem ne samo drži električni števec na vajetih, ampak tudi dopolnjuje razpoloženje, ko npr. čez dan, ko smo aktivni, oddaja hladno svetlobo in toplo, ko se tako ali drugače sproščamo.

Senzorji gibanja še dodatno pripomorejo k nižjem računu za elektriko, saj Alba ve, kdaj se lahko ugasne (ko nikogar ni v prostoru). Je to konec stikal?

PREBERITE ŠE: Luč Light Bean – zmagovalka sejma Design & Design

Hkrati žarnica komunicira z aplikacijo na našem pametnem telefonu in jo lahko uskladimo z budilko, da nas prebudi nežno, kot bi nas oblil sončni vzhod. Ker se hitro uči, naše ukaze kmalu začne izvajati avtomatično.

Z njeno uporabo boste na letni ravni prihranili med 530 in 560 evri glede na klasično žarnico.


image4 Pop-up dom razstava slovenskih oblikovalcev tudi na dunajskem tednu oblikovanja PicMonkey Collage Najbolj chic hiške za mačke cover Notranja oprema: 22 idej za optimizacijo prostora v majhnem stanovanju Wannabetree 10 zabavnih pregrad pisarniških prostorov