Izdelki s popolnoma neuporabnim dizajnom

Poslanstvo večine industrijskih oblikovalcev je ustvariti funkcionalni izdelek, zato je glavnina procesa nastajanja podrejena njegovi uporabnosti. A niso vsi obsedeni z njo in ne stremijo vsi k temu, da bi bil produkt uporaben kot švicarski nož. Mednje sodi arhitektka in 3D modelatorka Katerina Kamprani, ki je ustvarila serijo izdelkov »The Uncomfortable«, ki so en za drugim pogrnili na izpitu iz koristnosti.

V svetu, kjer vsi iščejo kar najbolj optimalne rešitve, je Katerina Kamprani iz Aten storila pravi ‘aten-tat’ na funkcionalnost. Poiskala je karseda neoptimalno rešitev za problem in tako sicer uporabne izdelke naredila za impotentne oz. nezmožne opravljanja svojih osnovnih funkcij.

Samozadostna kangla za zalivanje.
Samozadostna kangla za zalivanje.

PREBERITE ŠE: Morpholio Board, aplikacija za notranje oblikovalce in ljubitelje pohištva

Ti so edinole ‘uporabni’, če nanje gledamo kot umetniška dela oz. inštalacije in ne vsakodnevne pripomočke… t.j., če obupno želite upravičiti njihov obstoj in jim pripeti koristnost.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Razlaga seksi sanj: prešuštvo pomeni občutek negotovosti!