fbpx

Izgon iz paradiža

Evgenija Jarc in Simona Osterc prikazujeta serijo fotografij, kjer sta soočena dva  svetova: na eni strani ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Fotogalerija Stolp, Židovska 6, Maribor, Maribor
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstop je prost.

Evgenija Jarc in Simona Osterc prikazujeta serijo fotografij, kjer sta soočena dva  svetova: na eni strani otroška nedolžnost, stanje pred izgonom iz raja, neomadeževanost, neokrnjenost, brezhibnost, izhodišče tabule rase, hrepenenje po prvotnem stanju pred soočenjem s svetom in samim sabo.

Na drugi strani je serija fotografij z močno vsebino, ko sta odraslost in zlo vdrla v svet otroštva, ga ranila, da sedaj krvaveče vpije po naši pozornosti. Kdo in zakaj si je dovolil razdejati in opustošiti našo prvotno celostnost?


Serijo fotografij spremljamo skozi
dva projektorja, ki vsak zase predstavljata
enega izmed svetov, gledalec pa stoji pred dilemo: Kam bo obrnil svojo pozornost Se njegovo hrepenenje še lahko razpozna v podobah nedolžnega fantiča? Bo zmogel pogledati v svojo odrešeno zgodbo? Ne bo pretežko se spogledati s krutostjo umazanije, ki neizprosno bode v oči iz naših življenj? Je to naš resnični potencial in lepa verzija zgodbe ni nič drugega kot beg v sanje? … (Osterc, Jarc)

 

Otvoritev bosta popestrili prof. Polona Gontarev s flavto in Simona Osterc kot sopran.

 
Razstava bo na ogled do 10. decembra 2010. Fotogalerija Stolp je odprta vsak delovnik med 10.00 in 13.00 ter 15.00 in 19.00, ob sobotah med 10.00 in 13.00.

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.