Izumrli poklici: bizarni poklici, ki (na srečo) ne obstajajo več

Bizarni izumrli poklici

Poklici prihajajo in odhajajo. Zgodovina je polna poklicev, ki so zaradi takšnega ali drugačnega razloga izumrli oz. jih je povozil čas. To se dogaja tudi danes, le da precej bolj pospešeno. Številne poklice ljudem namreč prevzemajo stroji oz. roboti. Med poklici, ki danes niso več potrebni, so tudi bizarni poklici, za katere pa smo lahko srečni, da ne obstajajo več! Zakaj, lahko preverite v nadaljevanju.

Številne iznajdbe v zgodovini so terjale, da so določeni poklici, predvsem obrtniški, izumrli. Pospešeni napredek v zadnjih desetletjih pa je po drugi strani povzročil, da so se pojavili številni novi, ki jih še pred desetletjem ni bilo (npr. razvijalec mobilnih aplikacij), danes pa so eni od najbolj vročih. S pojavom nove tehnologije se spreminja tudi način dela, ki pogosto redči določene vrste poklicev in to v tempu, ki mu v zgodovini nismo še bili priča.

PREBERITE ŠE: Skrivna pravila, ki v Playboyevem dvorcu veljajo za Playboyeve zajčice

Zgodovina je sicer polna poklicev, ki so zaradi različnih razlogov romali na smetišče zgodovine. Ne samo obrtniških, tudi takšnih sila bizarnih, ki jih predstavimo v nadaljevanju. Preverite, kateri so najbolj bizarni poklici, ki na srečo ne obstajajo več in za katere po vsej verjetnosti še nikoli niste slišali.

Bizarni poklici, ki na srečo ne obstajajo več:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!