fbpx

Ja, lahko potuješ za smešen denar: tako si privoščiš poceni počitnice

Ja, lahko potuješ za smešen denar: tako si privoščiš poceni počitnice

Velikokrat na potovanjih zapraviš veliko več denarja, kot bi bilo to potrebno –, a z nekaj ukrepi in triki lahko svoj počitniški proračun očitno zmanjšaš. Veš, kako potovati poceni?

Sezona potovanj se bo uradno začela, zato smo zate sestavili nasvete za poceni potovanje, s katerimi si lahko privoščiš kakšen dan potovanja več! Marsikje je možno denar privarčevati s preprostimi triki.

Kako potovati poceni?

Potuj z nizkocenovnimi letali.

Nizkocenovne letalske družbe imajo svoje minuse – ponavadi letijo ob neugodnih urah in imajo stroge regulacije, kar se tiče dodatne prtljage, vendar so veliko ugodnejše.

Letalsko karto lahko najdeš še ceneje.

Obiščeš lahko spletno stran pocenipotovati.si, kjer lahko najdeš letalske karte še veliko ceneje.

Čas potovanja je pomemben.

V turističnih krajih se cene spreminjajo glede na čas potovanja, a to ne velja zgolj za letalske karte, temveč tudi za prenočišča, vstopnine, cene v restavracijah … Če si lahko časovno privoščiš, raje potuj takrat, ko turistična sezona ni na višku.

Na potovanje lahko greš tudi z avtom ali avtobusom.
Na potovanje lahko greš tudi z avtom ali avtobusom.

Ne potuj z letalom.

Potovanje z letalom je hitro in udobno, a je lahko precej neugodno, posebej za Slovenijo, ko moramo v večini primerov potovat ina letališče v tujino. Če izračunaš čas, ki ga potrebuješ do letališča, za čakanje na letalo, pot in potem zopet izkrcavanje, ugotoviš, da je potovanje z letalom lahko precej zamudno, zato je za potovanje po Evropi včasih boljša alternativa avto, avtobus ali vlak.

Omeji se z obiskom restavracij.

Na počitnicah se omeji pri obisku restavracij – hrano si lahko pripraviš tudi doma ali kupiš prigrizke v trgovinah in privarčuješ precej denarja.

Nizkocenovne družbe imajo slabe plati, a so cenejše.
Nizkocenovne družbe imajo slabe plati, a so cenejše.

Pozanimaj se o dvigu gotovine v tujini.

Pred potovanjem se pri svoji banki pozanimaj, koliko stane dvig gotovine in če so transakcije pri plačilu z bančno kartico brezplačne. Če je dvig gotovine precej drag, se odpravi v tujino z gotovino.

Pazi na ceno telefonskih klicev.

Dodatni stroški potovanja mnogi včasih presenetijo tudi potem, ko se vrnejo domov. Pri svojem mobilnem operaterju preveri, kakšne so cene njihovih storitev v tujini in jih vključi v svoj izračun potovalnih stroškov. Uporabljaj aplikacije, kot so Viber, Messenger, WhatsApp …

Potuj kot prostovoljec/-ka.

Tujino lahko relativno poceni spoznaš tudi tako, da tam opravljaš dela – lahko se na pot odpraviš kot prostovoljec ali se preko te spletne strani prijaviš kot pomoč pri različnih delih. V zameno za nekaj ur dela dobiš brezplačno prenočišče in tri obroke, a takšen način potovanja ti omogoča tudi pristnejše spoznavanje okolja in ljudi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!