fbpx

Ne bo bolje: s temi lažmi se slepimo, ko se vrnemo k bivšim partnerjem

Foto: Serenity
Zadnjič posodobljeno: :

Določene zveze po ponovnem poskusu zaživijo. In nič ni narobe s tem, da tudi vidva ponovno poskusita, vendar morata biti pozorna na številne pasti, ki vama lahko škodujejo, če se vanje ujameta. In najbolj vaju bodo bolele laži, s katerimi se vsi pari slepijo, ko se vrnejo k bivšemu partnerju.

Če se želiš vrniti k bivšemu partnerju/partnerki, se prepričaj, da to počneš iz pravih razlogov. Razhodi so namreč lahko težka stvar, ki na človeku pustijo globoke rane – takrat je mamljivo, da partnerja idealiziraš in sanjariš, da bo mogoče v drugo šlo.

Včasih resnično uspe, a pred tem se prepičaj, da veš, da obstajajo številne laži, s katerimi se slepiš, ko se vrneš k bivšemu. Čisto vsi se!

6 laži, s katerimi se slepiš:

“Tokrat bo vse drugače.”

Ljudje se spreminjajo in s tem se spreminjajo tudi njihovi odnosi z drugimi ljudmi –, vendar pričakovati, da bo tokrat čisto vse popolnoma drugače med vama, je malo verjetno. Pripravita se, da bodo določeni problemi morda podobni. Nastali bodo tudi novi, ki so povezani predvsem s časom, ko sta oba bila samska!

“Noben me ne pozna boljše.”

To morda niti ni laž – če sta bila v zvezi dolgo časa, te bivši/bivša verjetno pozna dobro, vendar to ne pomeni, da ti nikoli več nihče ne bo prišel blizu. Osebe v življenu gredo in prihajajo nove!

Ko pogrešamo in smo ranljivi, se nam zdi, da nikoli več ne bomo našli osebe, ki bi jo imeli tako radi.
Ko pogrešamo in smo ranljivi, se nam zdi, da nikoli več ne bomo našli osebe, ki bi jo imeli tako radi.

“Vsi ostali so idioti.”

Ko nečesa ljudje nimajo, si ta objekt po navadi v glavi naslikajo nekoliko lepše, kot v resnici je – to velja tudi za bivše. Po razhodu se marsikatera oseba težko odpre za druge ljudi. Vsi ljudje se jim zdijo pogosto idioti in so prepričani, da nikoli več ne bodo srečali nikogar, ki bi jih zares zanimal. A to ni res!

“Sva prijatelja in bova videla, kako se bodo stvari odvile.”

Odnosi so zapleteni in čeprav si ljudje želijo na vse pretege, da bi jih lahko ločili na črno in belo, na ljubezen in prijateljstvo, na naklonjenost in sovraštvo, je to seveda nemogoče – ravno zato imej v mislih, a od kod izvira vajina želja po tem, da ostaneta prijatelja. Kam vaju to pelje?

Kakšni so vajini motivi, da se še vedno družita?
Kakšni so vajini motivi, da se še vedno družita?

“V vsakem odnosu je potrebno malo potrpeti.”

Odnosi niso takšni, kot nam jih predstavljajo filmi in pravljice – velikokrat zahtevajo odpovedovanje, kompromise in energetski vložek, vendar obstaja neka jasna meja, do kakšne točke je smiselno trpeti.

“Morda pretiravam.”

Ko ljudje začnejo nekoga pogrešati, se jim pogosto zgodi, da dvomijo v svojo odločitev. Je bilo res slabo? Sem bil/-a res tako nesrečen/-a? Ko te prešinejo takšni dvomi, naredi korak nazaj – morda tako ugotoviš, zakaj sta se razšla.

Občutek izgube je lahko tako ogrožujoč, da dvomimo v svojo odločitev.
Občutek izgube je lahko tako ogrožujoč, da dvomimo v svojo odločitev.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!