fbpx

Antiselfiji: ženska objavlja selfije, na katerih je “mrtva”, ker …

Ustvarjanje fotografij, na katerih nam družbo delajo svetovne znamenitosti, je postalo samoumevno – enako velja tudi za objavljanje le-teh na družbenih omrežjih. Ampak, ali je mogoče, da bo ta trend kmalu utonil v pozabo?

Umetnik, ki stoji za fotografsko zbirko STEFDIES, želi zdaj že tradicionalnim sebkom narediti konec. Njegova želja je, da bi jih izpodrinila nova vrsta fotografij oziroma t.i. antisebki – ti prikazujejo osebo, ki leži z obrazom, obrnjenim proti tlem. Običajno so posneti na lokacijah, ki jih obdaja čudovita narava ali znamenitosti.

Pri ustvarjanju fotografij javnosti neznani umetnik ne uporablja dodatne opreme – spomniti želi, da bistvo fotografiranja leži v zajemanju neponovljivih trenutkov in ne v ustvarjanju množice slik z različnimi izrazi na obrazu. Fotografije bi nam morale po njegovem mnenju služiti predvsem kot dokaz, da smo se nekoč nahajali na določenem kraju.

Na katerih znanih lokacijah so bili antisebki že posneti? Edinstvene fotografije, ki vam bodo dale odgovor na to vprašanje, sledijo v nadaljevanju, svoj antisebek pa lahko seveda posnamete tudi sami. Če ga boste naložili na Instagram, mu ne pozabite dodati označbo #stefdies.

Eifflov stolp, Pariz, Francija

Cenote Dos Ojos, Tulum, Mehika

Lille, Francija

Plaža Myrtos, Kefalonija, Grčija

Kötlujökull, Islandija

Korzika, Francija

Most Golden Gate, San Francisco, Kalifornija

Seven Sisters, Sussex, Anglija

Walt Disney World, Orlando, Florida

Kazino Wynn, Las Vegas, Nevada

Rim, Italija

Katedrala Notre Dame, Pariz, Francija

Parkirišče

Božičkova delavnica

Razstava umetnin

Dodatne Informacije

Več informacij:
stefdies.com
instagram.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!