FBピクセル

レシピ: アメリカで最も古典的なアップルパイ

Ameriška jabolčna pita

写真: エンバト

クラシックアップルパイは、世界中の人々が楽しんでいる古典的なデザートです。皮とスライスしたリンゴ、砂糖、スパイスを詰めたもので作られています。アップルパイにはさまざまなバージョンがありますが、このレシピは古典的なアメリカバージョンのものです。

Recept za najbolj običajno, klasično ameriško jabolčno pito!

Jabolčna pita ima v ameriški kuhinji dolgo in bogato zgodovino. Gre za jed, ki jo ljudje v ZDA uživajo že stoletja in je postala simbol ameriške kulture in tradicije.

Natančen izvor jabolčne pite je težko izslediti, saj gre za jed, ki jo ljudje po vsem svetu uživajo že dolga stoletja. Vendar pa se domneva, da so prve jabolčne pite pripravili stari Rimljani, ki so uporabili jabolka, pomešana z medom in začimbami, da so ustvarili sladek, slan nadev.

写真: エンバト
V ZDA je bila jabolčna pita priljubljena sladica že od zgodnjega kolonialnega obdobja. Zgodnje ameriške jabolčne pite so bile pogosto narejene iz različnih jabolk, vključno z zelenimi jabolki, rdečimi jabolki in rumenimi jabolki. Nadev so sladkali s sladkorjem ali medom, začinili pa so ga s cimetom, muškatnim oreščkom in drugimi dišečimi začimbami.

Z leti se je recept za jabolčno pito razvijal in spreminjal in zdaj obstaja veliko različnih različic te klasične sladice. Vendar pa osnovne sestavine in principi priprave jabolčne pite ostajajo enaki in je še vedno priljubljen in trajen del ameriške kulture in kuhinje.

Najbolj klasična ameriška jabolčna pita

  • 分量: 12
  • 難易度: 中くらい
  • 評価: ★★★★★
  • 印刷

食材

    Sestavine za klasično ameriško pito:
  • 2 1/2 skodelice večnamenske moke
  • 塩 小さじ1
  • 砂糖 小さじ1
  • 1 skodelica nesoljenega masla, hladnega in narezanega na kocke
  • 1/4 do 1/2 skodelice ledene vode
  • 8 skodelic na tanke rezine narezanih jabolk (približno 8 srednje velikih jabolk)
  • グラニュー糖 3/4カップ
  • 2 žlici večnamenske moke
  • 粉末シナモン 小さじ1
  • 1/4 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
  • 1/4 čajne žličke mletega ingverja
  • 1/8 čajne žličke mletih nageljnovih žbic
  • 1 jajce, pretepeno
  • 1 žlica mleka
  • Demerara sladkor, za posipanje (neobvezno)

手順

  1. V veliki skledi za mešanje zmešajte moko, sol in sladkor.
  2. Z rezalnikom za pecivo ali konicami prstov narežite maslo v mešanico moke, dokler mešanica ne postane podobna grobemu pesku.
  3. Postopoma dodajajte ledeno vodo, eno žlico naenkrat, dokler se testo ne združi. Pazite, da ne premešate preveč.
  4. Testo razdelite na pol, vsako polovico zavijte v plastično folijo in postavite v hladilnik za vsaj 30 minut.
  5. Pečico segrejte na 425 °F (220 °C).
  6. V ločeni posodi za mešanje zmešajte narezana jabolka, granulirani sladkor, moko, cimet, muškatni orešček, ingver in nageljnove žbice.
  7. Na rahlo pomokani površini razvaljajte polovico testa za pito v 12-palčni krog. Prenesite ga v 9-palčni pekač za pite.
  8. Skorjo za pito napolnite z jabolčno mešanico, tako da jabolka zabodite v sredino.
  9. Drugo polovico testa za pito razvaljajte v 12-palčni krog. Narežite ga na trakove ali pa z modelčkom za piškote ustvarite okrasni vrh.
  10. Trakove ali izreze položite na vrh pite, jih prepletite ali razporedite v okrasni vzorec.
  11. V majhni skledi zmešajte jajce in mleko. Vrh pite premažite z jajčno vodo in potresite s sladkorjem Demerara, če ga uporabljate.
  12. Pito položimo na pekač in pečemo 15 minut. Zmanjšajte toploto na 375 °F (190 °C) in nadaljujte s peko še dodatnih 35-45 minut, dokler skorja ne postane zlato rjava in nadev začne brbotati.
  13. Pred serviranjem pustite, da se pita ohladi. Postrezite toplo ali pri sobni temperaturi, po želji s kepico vanilijevega sladoleda ali kepico stepene smetane.

Upam, da boste uživali v tej klasični ameriški jabolčni piti!

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。