FBピクセル

レシピ: パネトーネ - イタリアのクリスマスパン

写真: エンバト

クリスマスと年末年始は、愛する人と一緒にクリスマスのお菓子を楽しむ時期です。また、おいしいデザートで家族や友人を感動させ、冬の瞬間を明るくしたい場合は、伝統的なイタリアのクリスマスパンであるパネトーネを準備することをお勧めします。初心者でも簡単に作れるパネトーネのレシピをご紹介します。

パネトーネ の中でランク付けされる tradicionalne italijanske sladice, recept zanj pa so poznali že v času renesanse. Danes lahko najdemo več različic tega slastnega božičnega kruha, mi pa smo za vas pripravili recept, pri katerem božičnemu kruhu poleg rozinpomarančnelimonine lupinice dodamo tudi koščke čokolade.
Recept je povsem 簡単, zato lahko z njim svoje najbližje osrečite tudi kuharski začetniki.

パネトーネ

  • 分量: 4
  • 難易度: 簡単
  • 評価: ★★★★★
  • 印刷

食材

    生地の材料:
  • 4 žlice toplega mleka
  • 1 žlica suhega kvasa
  • 砂糖 スプーン8杯
  • バター 250g
  • 卵 5個
  • バニラエッセンス 小さじ2
  • 1 limonina lupinica, naribana
  • 1 pomarančna lupinica, naribana
  • 小麦粉 500g
  • 100 g rozin
  • 120 g koščkov temne čokolade
  • 3 žlice rumove arome
  • 8 žlic kandirane pomarančne in limonine lupinice, sesekljane
  • ひとつまみの塩
  • maslo (za premaz pekača)
  • ドレッシングの材料:
  • 1 žlica jajčnega beljaka
  • 粉砂糖 大さじ1
  • malo sladkorja v prahu (za posip)

手順

  1. V manjši skledi zmešajte mleko, kvas in 1 čajno žličko sladkorja. Počakajte nekaj minut.
  2. Preostali sladkor v večji skledi z ročnim mešalnikom zmešajte z maslom in vanilijevim ekstraktom. Mešajte, dokler ne dobite kremaste teksture svetle barve. Nato dodajte še limonino in pomarančno lupinico ter zmešajte še enkrat.
  3. Stepite jajca in jih postopoma dodajajte mešanici. Če opazite, da se zmes strjuje, dodajte žličko moke.
  4. V novi veliki skledi zmešajte moko in ščepec soli. Nato v sredini testa naredite jamico in vanjo nalijte obe mešanici (zmes iz mleka in zmes iz masla in jajc).
  5. Testo prepognite, nato ga gnetite 5 minut oz. dokler ne postane lepljivo in trdno.
  6. Testo na površini, po kateri ste posuli moko, gnetite še 10 minut oz. dokler ne postane mehko in raztegljivo. Nato ga premaknite v skledo, ki ste jo na rahlo namazali z maslom. Skledo postavite na toplo in počakajte 2 uri.
  7. V majhni ponvi za 5 minut na nizki temperaturi segrevajte ekstrakt ruma in rozine. Mešanico nato odstavite in počakajte, da se ohladi.
  8. Testo premaknite na površino, ki je rahlo posuta z moko. Gnetite še 5 minut in postopoma dodajajte rozine, kandirani lupinici in koščke čokolade. Nato ga oblikujte v kroglo in postavite v pekač, ki ste ga predtem premazali z maslom.
  9. Testo prekrijte s plastično folijo in pustite, da vzhaja še 1 uro.
  10. Zmešajte sladkor v prahu in jajčni beljak ter z mešanico premažite vrh testa.
  11. V pečici, ki ste jo segreli na 180 °, pecite 40-50 minut. Počakajte, da se sladica ohladi, nato jo po vrhu potresite s sladkorjem v prahu. Dober tek!

追加のヒント:

– Če niste največji ljubitelji rozin, lahko recept pripravite tudi brez njih in testu dodate le koščke čokolade.
– Sladici lahko poleg オレンジレモン dodate tudi drugo 砂糖漬けの果物, npr. mandarine, limete, grenivke…
– Če želite, da panettone ostane svež še en teden po peki, ga na sobni temperaturi shranite v neprepustni plastični foliji また vrečki.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。