fbpx

食谱:panettone - 意大利圣诞面包

照片:envato

圣诞节和新年假期是我们与亲人一起享受圣诞美食的时刻。如果您还想用美味的甜点给家人和朋友留下深刻的印象,从而点亮他们的冬季时光,我们建议您准备传统的意大利圣诞面包 - Panettone。以下是意大利节日糕点的食谱,它很简单,因此适合初学者。

节日糕点 跻身其中 tradicionalne italijanske sladice, recept zanj pa so poznali že v času renesanse. Danes lahko najdemo več različic tega slastnega božičnega kruha, mi pa smo za vas pripravili recept, pri katerem božičnemu kruhu poleg rozinpomarančnelimonine lupinice dodamo tudi koščke čokolade.
Recept je povsem 简单的, zato lahko z njim svoje najbližje osrečite tudi kuharski začetniki.

节日糕点

  • 服务: 4
  • 难度: 简单的
  • 评分: ★★★★★
  • 打印

组成部分

    面团的配料:
  • 4 žlice toplega mleka
  • 1 žlica suhega kvasa
  • 8汤匙糖
  • 250 克 黄油
  • 5个鸡蛋
  • 2茶匙香草精
  • 1 limonina lupinica, naribana
  • 1 pomarančna lupinica, naribana
  • 500 克 面粉
  • 100 克 葡萄干
  • 120 g koščkov temne čokolade
  • 3 žlice rumove arome
  • 8 žlic kandirane pomarančne in limonine lupinice, sesekljane
  • 盐少许
  • maslo (za premaz pekača)
  • 敷料成分:
  • 1 žlica jajčnega beljaka
  • 1汤匙糖粉
  • malo sladkorja v prahu (za posip)

方向

  1. V manjši skledi zmešajte mleko, kvas in 1 čajno žličko sladkorja. Počakajte nekaj minut.
  2. Preostali sladkor v večji skledi z ročnim mešalnikom zmešajte z maslom in vanilijevim ekstraktom. Mešajte, dokler ne dobite kremaste teksture svetle barve. Nato dodajte še limonino in pomarančno lupinico ter zmešajte še enkrat.
  3. Stepite jajca in jih postopoma dodajajte mešanici. Če opazite, da se zmes strjuje, dodajte žličko moke.
  4. V novi veliki skledi zmešajte moko in ščepec soli. Nato v sredini testa naredite jamico in vanjo nalijte obe mešanici (zmes iz mleka in zmes iz masla in jajc).
  5. Testo prepognite, nato ga gnetite 5 minut oz. dokler ne postane lepljivo in trdno.
  6. Testo na površini, po kateri ste posuli moko, gnetite še 10 minut oz. dokler ne postane mehko in raztegljivo. Nato ga premaknite v skledo, ki ste jo na rahlo namazali z maslom. Skledo postavite na toplo in počakajte 2 uri.
  7. V majhni ponvi za 5 minut na nizki temperaturi segrevajte ekstrakt ruma in rozine. Mešanico nato odstavite in počakajte, da se ohladi.
  8. Testo premaknite na površino, ki je rahlo posuta z moko. Gnetite še 5 minut in postopoma dodajajte rozine, kandirani lupinici in koščke čokolade. Nato ga oblikujte v kroglo in postavite v pekač, ki ste ga predtem premazali z maslom.
  9. Testo prekrijte s plastično folijo in pustite, da vzhaja še 1 uro.
  10. Zmešajte sladkor v prahu in jajčni beljak ter z mešanico premažite vrh testa.
  11. V pečici, ki ste jo segreli na 180 °, pecite 40-50 minut. Počakajte, da se sladica ohladi, nato jo po vrhu potresite s sladkorjem v prahu. Dober tek!

附加提示:

– Če niste največji ljubitelji rozin, lahko recept pripravite tudi brez njih in testu dodate le koščke čokolade.
– Sladici lahko poleg 橙子柠檬 dodate tudi drugo 蜜饯, npr. mandarine, limete, grenivke…
– Če želite, da panettone ostane svež še en teden po peki, ga na 室内温度 存到 neprepustni plastični foliji 或者 vrečki.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。