fbpx

Jasna Hribernik: Nočni let

Video prostor "Nočni let" let režiserke in video umetnice Jasne Hribernik je zaporedje prostorskih video – zvočnih postavitev, ki se same po sebi nikjer ne začnejo niti ne končajo. Namigujejo na našo omejenost z gravitacijo in na možnost njenega premagovanja ter na naučene meje percepcije. Vodijo nas v iskanje ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Galerija sodobne umetnosti, Trg celjskih knezov 8, Celje
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstop je prost.

Video prostor “Nočni let” let režiserke in video umetnice Jasne Hribernik je zaporedje prostorskih video – zvočnih postavitev, ki se same po sebi nikjer ne začnejo niti ne končajo. Namigujejo na našo omejenost z gravitacijo in na možnost njenega premagovanja ter na naučene meje percepcije. Vodijo nas v iskanje meditativnih praznin znotraj nasičenosti urbanega življenja.
Jasna Hribernik je širši javnosti znana predvsem kot režiserka. Za nacionalno televizijo je posnela celo vrsto odličnih dokumentarnih filmov, režirala je tudi glasbene spote in predstavitve umetnosti in umetnikov. Delala je tudi kot asistentka režije v številnih celovečernih filmih in mednarodnih koprodukcijah. Ustvarja kot video umetnica, ki v svojih video instalacijah raziskuje možnosti spojitve gibljivih slik s kiparstvom, arhitekturo in glasbo. Podobe, ki jih sestavlja, so posnetki nekih obče prepoznavnih dogodkov ali krajev ali pa so zapisi popolnoma osebnih  opažanj in  doživetij.
V procesu nastajanja podob veliko časa posveča raziskavi  likovnih možnosti video slike, v katerih ostajajo vidne njene filmske korenine in občudovanje umetniškega, oziroma avtorskega filma.
Jasna Hribernik s plastenjem gibljive slike, ki odpira medprostore med projekcijami, ustvarja za gledalca impresivno video arhitekturo.

Projekcije so izvedene v Blu Ray tehnologiji.

Postavitev so omogočili: Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Mestna občina Celje ter EU projekt CITIES –  Creative Industries in Traditional Intercultural Spaces.

Odprto: torek – petek: 11. 00 – 18. 00 / sobota: 10.00 – 12.00 / nedelja: 14.00 – 18.00,
ponedeljek zaprto / Izven ustaljenega urnika je mogoč ogled za skupine le po predhodni najavi.

Informacije TIC:  + 386 (0)3 49 25 081
Galerija sodobne umetnosti Celje : + 386 (0)3 42 65 156
Najave za vodstvo po razstavi: +386 (0)41 355 168
E-mail: galerija.celje@siol.net
Spletna stran: www.celeia.info

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.