fbpx

Jazz Club Ljubljanski grad: E. J. Strickland Quintet

Enoch Jamal »E. J.« Strickland je svetovno znan bobnar in skladatelj, umetnik, ki ga v zadnjih desetih letih lahko slišimo na več kot 60 albumih.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Skalna dvorana, Ljubljanski grad
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
7,00 €

Odraščal je v Miamiju v glasbeni družini. »Poslušali smo vse vrste glasbe,« pravi. »Miles, Stevie; sama dobra glasba.«  E. J. je hitro vstopil na newyorško jazz sceno in igral z največjimi sodobni glasbeniki, kot so Herbie Hancock, Cassandra Wilson, Terence Blanchard, Wynton Marsalis, Ravi Coltrane, David Sanchez. Pod vplivom odličnih bobnarjev (Elvin Jones, Philly Joe Jones, Roy Haynes, Jimmy Cobb, Tony Williams, Jeff »Tain« Watts, Brian Blade) je hitro razvil svoj eklektični in ustvarjalni slog. Raznolikost vplivov in interesov je ključna oznaka glasbenega pristopa E. J. Stricklanda. O svojih nastopih pravi: »Ne boste slišali tradicionalnega bobnarskega jazza. Slišali boste nekoga, ki črpa iz različnih slogov in pristopov. To je moj pravi glas. In vedno se trudim, da je glasba zabavna!« Njegov najnovejši album se imenuje The Undying Spirit.

Dodatne Informacije

Več informacij:
ljubljanskigrad.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.