Je muzika res džabe?

V kolikor smo prejšnji mesec zamudili javno predvajanje dokumentarca (v Gali Hali na ljubljanski Metelkovi), ki opozarja na pluse in predvsem minuse vedno večje brezplačnosti glasbe, si lahko 84 minut trajajoči film z zgovornim naslovom Muzika je džabe sedaj ogledamo tudi preko spleta.

Dokumentarni film, ki izpostavlja vedno večjo problematiko brezplačnosti glasbe v slovenskem prostoru, so ustvarjalci (spletne glasbene revije Hrupmag) posneli in dokončali v izredno kratkem obdobju, (torej manj kot v mesecu dni).

Mnogi slovenski izvajalci so primorani svojo glasbo prek spleta ponujati zastonj in igrati koncerte, na katerih vstopnine ni. Čeprav slovenska glasbena scena vsekakor ne zamira, saj je produkcije vedno več, se po drugi strani zdi, da počasi primankuje občinstva. Predvsem tistega, ki glasbo ceni in je pripravljeno zanjo odšteti kakšen evro. Dokumentarec se dotakne vseh teh in še več drugih vprašanj preko intervjujev z več kot dvajsetimi domačimi akterji. Kaj menijo o stičišču umetnosti in ekonomije ter o problematiki zastonjskosti glasbe predstavniki glasbenih prostorov, založniki, predstavniki medijev, glasbeniki in naključni uporabniki, si lahko ogledamo v novem dokumentarcu Muzika je džabe.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!