fbpx

Jetson ONE: Jetson je leteči skuter prihodnosti

Foto: Jetson

Dobrodošli v prihodnosti, v kateri bo vaše osebno prevozno sredstvo postal ʺleteči skuterʺ, narejen iz aluminija in ogljikovih vlaken, ki ga bo poganjalo 8 zmogljivih elektromotorjev.

Foto: Jetson
Švedski Jetson je na prav posebni misiji, misiji, ki bo spremenila način potovanja, kot smo ga poznali do zdaj. S pomočjo osebnega leteča skuterja, si želijo nebo narediti dostopno, predvsem pa varno tudi za širše množice uporabnikov. Prototip je bil končan leta 2018, od takrat dalje, pa so Jetsona vestno izpopolnjevali in nadgrajevali, da bi bil kar se da prijazen do uporabnika. Tako je nastal končni izdelek Jetson ONE.

Jetson ONE tehta zgolj 86 kilogramov, upravlja pa ga lahko pilot do teže 95 kilogramov. Pri pilotu, težkem 85 kilogramov, ima Jetson dovolj energije za do 20 minutni let. Litij-ionska baterija poganja elektromotorje s skupno močjo 88 kW in požene Jetsona do 102 km/h. Za Jetson ONE je potrebno odšteti 92.000 ameriških dolarjev, do vas pa prišel polovično sestavljen. Preostalo polovico boste morali sestaviti sami, s pomočjo priloženih navodil. Produkcijska linija za leto 2022 je že povsem zasedena, če pa si resnično želite leteti, se lahko postavite v vrsto za leto 2023.

Jestson ONE; Foto: jetsonaero.com

Dodatne Informacije

jetsonaero.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!