fbpx

Kako prekiniti prepire okoli denarja!

Ko se partnerja prepirata zaradi denarja!

Foto: Mche Lee / Unsplash

Nihče si ne želi nenehnih prepirov zaradi denarja. Vendar je denar eden izmed najpogostejših razlogov za prepire zakonskih parov, poleg tega pa denarne težave pogosto vodijo v ločitev. Zaradi tega je zdravo reševanje teh problemov pravzaprav bolj dragoceno kot denar.

Prepiri glede denarja so različnih velikosti in oblik. Morda zamujate s plačilom posojila, morda je kdo od vaju opravil nakup, ki v resnici ni bil potreben, morda ste pozabili plačati kakšno položnico in računi so se nabrali. Ne glede na razlog za takšen prepir so posledice lahko težke od izgube zaupanja do ločitve.

Sčasoma med pari, ki se prepirajo zaradi financ, te niso več majhne ovire na poti, ampak velike, ki začne vplivati ​​na vse vidike skupnega življenja in celo na zdravje. In na koncu dneva je to le denar in verjetno si ne želite, da je on razlog, da se vajino razmerje konča.

Če se torej s partnerjem pogosto prepirate zaradi denarja, si preberite spodnje nasvete, ki bi vam lahko pomagali odpraviti to težavo.

Sedem korakov, ki bodo ustavili prepire zaradi denarja v partnerskih odnosih.

1. Prepoznajte in spoštujte medsebojne razlike

Ljudje imajo do denarja različen odnos, eni so varčevalci, drugi zapravljalci in nekateri zmerni potrošniki. Za začetek je pomembno vedeti, kakšen je vaš partner. Tako boste lahko ohranili ravnotežje v pogovorih o denarju in resnično poslušali svojega partnerja ter cenili, kar vam govori. Ker ni nujno, da je vaš odnos do denarja edini pravi. Zato najprej pozorno poslušajte, nato pa predstavite svoje argumente.

2. Odprite skupni bančni račun

Čeprav mnogi želijo imeti ločen računa od svojega partnerja, morate biti na isti valovni dolžini, da bi zveza uspela. Če ne želite imeti skupnega računa, se medsebojno obveščajte o svojem finančnem stanju, da boste vedeli, s čim razpolagate.

Pazite se nakupovalne mrzlice. Foto: Jacek Dylag / Unsplash

3. Enkrat na mesec se resno pogovorite o proračunu

Enkrat na mesec, ko so vsi vaši prihodki prispeli, se usedite za mizo in se pogovorite o tem, kaj morate plačati in kaj nameravate kupiti. Ustvarite rezerven proračun. Pomembno je, da si vsak mesec zastavite določene finančne cilje in se jih poskušate čim bolj držati.

4. Izogibajte se divjemu zapravljanju

Dve najbolj nevarni besedi v prepirih sta na splošno »vedno« in »nikoli«. Z lahkoto je izreči stavke, kot so »vedno delaš to« ali »tega nikoli ne počneš«, vendar takšne obtožbe najpogosteje temeljijo na čustvih in ne na resničnosti. Ne padajte v to past in ko govorite o denarju, poskusite izpustiti pretiravanje. Bodite previdni.

5. Če imate dolg ga skupaj poravnajta

Dolgovi so vzrok za prepire in najboljše kar lahko storitev je, težave rešujete skupaj. Če se znebite dolga, boste odstranili velik delež stresa iz vajine zveze ali zakona. In ne pozabite, da odplačilo dolga pomeni nekaj kratkoročnih žrtev za dolgoročno dobro.

Pazite, da ne zapadete v dolgove! Foto: Pixabay

6. Ne bojte se sklepati kompromisov

Kompromis je včasih ključen za prenehanje prepirov zaradi denarja. Čeprav ne želite ogroziti svoje integritete ali uničiti svojega finančnega načrta, je kompromis lahko odlična možnost. Poroka/razmerje je tako ali tako sestavljeno iz dajanja in jemanja, zato pustite prostor za spremembe v načrtih, ki ste jih natančno začrtali.

7. Ne pozabite, kaj vaju je povezalo

Končala sta skupaj iz več razlogov, denar ne bi smel biti eden izmed njih. Ne dovolite, da bi konflikti zaradi denarja izbrisali vse, kar sta skupaj dosegla, ali motili vaših sanj za prihodnost.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!