fbpx

Novi Land Rover Range Rover -zelo pomlajen videz in kopica moderne tehnologije – 2022

Kralj prestiža na brezpotjih Land Rover Range Rover

Luksuzni SUV Land Rover Range Rover je zapeljal med nas že v svoji peti generaciji. Nov model ima poznano podobo, s čistejšimi linijami, ki ga ohranjajo svežega in modernega. Da pa se lahko pohvali s kopico moderne tehnologije, pa niti ni potrebno posebej omenjati.

Novi Land Rover Range Rover bo na voljo v kratki in dolgi različici, odvisno od nivoja opreme in želja kupca, pa bo lahko imel 4, 5 ali 7 sedežev. Dizajn novega Range Roverja ostaja zvest tradiciji modela, zunanja podoba novinca pa je tokrat mehkejša in predvsem čistejša. Platforma novega Roverja se vozi na prilagodljivem zračnem podvozju, ki deluje skupaj z navigacijskim sistemom, adaptivnim tempomatom in voznim asistentom, da bi bila vožnja maksimalno udobna. Sistem za krmiljenje koles po novem obrača tudi zadnja kolesa, do 7,3 stopinj, obračalni krog pa se tako zmanjša na zgolj 11 metrov.

Range Rover bo imel na voljo pestro ponudbo pogonskih agregatov, s 395 ali 523 konjskimi močmi. Kupci bodo lahko izbirali med dvema priključnima hibridoma, tremi bencinskimi in tremi dizelskimi motorji, v letu 2024 pa bo na voljo tudi 100% električna različica. Vsi modeli so na voljo s štirikolesnim pogonom in aktivno zaporo zadnjega diferenciala, ki je zadolžen tudi za prenos navora med levim in desnim zadnjim kolesom. Različica s priključnim hibridom združuje 3,0-litrski bencinski vrstni 6-valjnik, baterijo s kapaciteto 31,8 kWh in elektromotor z močjo 105 kW. Priključni hibrid potrebuje od 0 do 100 km/h vsega 5,6 sekund, domet polne baterije pa znaša okoli 80 kilometrov.

Land Rover Range Rover; Foto: media.landrover.com

Notranjost je nadgrajena in tehnološko izpopolnjena. Voznik ima na voljo 13,7-palčni instrumentalni zaslon, v osrednji konzoli pa 13,1-palčni zaslon na dotik. Potniki na sedežih v drugi vrsti imajo na voljo dva 11,4-palčna zaslona, ki sta vgrajena v vzglavnike prednjih sedežev. V kolikor se odločimo za različico z zgolj dvema sedežema zadaj, imamo med njima zaslon v velikosti 8-palcev, s katerim upravljamo z nekaterimi funkcijami v avtomobilu. Za še večji občutek luksuza poskrbi avdio sistem Meridian Signature, ki je sestavljen iz kar 35 zvočnikov, njihova skupna moč pa znaša 1.600 vatov. Nivo opreme Autobiography se ponaša s sistemom za odpravljanje šuma, zaradi katerega postane kabina še tišja. V vzglavnike so vgradili tudi zvočnike z močjo 20 vatov, ki poustvarijo podoben vtis, kot če bi nosili premijske slušalke.

Dodatne Informacije

landrover.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!