Jetwing: obleka na reaktivni pogon s hitrostjo 407 kilometrov na uro!

Jetman Dubai je pred dnevi v Dubaju testno pokazal reaktivno obleko Jetwing, katere sposobnosti so naravnost vratolomne.

Dan, ko bo človek lahko končno oblekel lastno “obleko Iron Mana”, je očitno vedno bližje. Seveda je do tega dne še dolga pot, a že danes se ob novih idejah premikajo meje zmogljivega. Obleke, ki nas z reaktivnim motorjem dvignejo od tal in s katerimi že zmoremo leteti, sicer že obstajajo. A tako dovršene, kot je Jetwing podjetja Jetman Dubai, ni! Ta je zaradi svojih zmogljivosti morala poseči po dizajnu, ki so mu dodali krila, saj sta pri končni hitrosti, ki jo obleka doseže, nujna stabilnost in aerodinamika.

Pod krila nameščeni štirje kompaktni reaktivni motorji lahko človeka poženejo do vratolomne hitrosti 407 km/h. Letalec Vince Reffet je na predstavitvi v Dubaju Jetwing poganjal s povprečno hitrostjo 240 km/h. Sicer naj bi imela obleka Jetwing doseg 50 kilometrov, v zraku pa naj bi ostala do 13 minut. Končna višina, ko še zmore leteti, je 6,1 kilometra. Nedvomno ta obleka ni mačji kašelj, prav zanimivo pa bo spremljati, kakšna bo njena uporabnost v prihodnosti. Se bomo namesto z motornim zmajem po zraku prevažali kar z oblekami, kot je Jetwing? Mogoče pa ne, saj bo potem panoramske vožnje prehitro konec.

Galerija: Jetman Dubai Jetwing

Dodatne Informacije

Več informacij:
jetman.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši sledilniki telesne aktivnosti 2021: fitnes sledilniki Fitbit, Garmin in drugi