fbpx

John Wick: 4. poglavje – Končni globalni obračun

Foto: Youtube

Od neonsko osvetljenih ulic Tokia do zgodovinskih znamenitosti Berlina se legendarni morilec ne bo ustavil pred ničemer, da bi zaščitil svoje življenje in maščeval tiste, ki jih ima rad.

Oboževalci franšize o Johnu Wicku so nestrpno pričakovali izid 4. poglavja (John Wick: 4. poglavje) vse od osupljivega konca prejšnjega dela. V 3. poglavju je “High Table” razglasila Wicka za “excommunicado” zaradi umora člana njihovega notranjega kroga. Cena za njegovo glavo je skočila v nebo in prisiljen je bil prebiti se iz New Yorka s pomočjo nekaterih starih zaveznikov.

4. poglavje se nadaljuje tam, kjer se je končalo 3. poglavje, z Wickom na begu, High Table pa mu še vedno sledi. Tokrat pa se ne bori le za svoje življenje – bori se tudi za spomin na svojo ženo in prihodnost svoje novopridobljene družine. Na poti se združi s starimi prijatelji in si ustvari nove sovražnike, vključno z nevarnim novim nasprotnikom, ki ga igra Bill Skarsgard.

Eden najbolj vznemirljivih vidikov 4. poglavja je širitev globalnega dosega franšize. Medtem ko so prejšnji filmi dogajali predvsem v Združenih državah Amerike, 4. poglavje popelje Wicka na nekakšno svetovno turnejo. Videli ga bomo v Tokiu, kjer se bo srečal z nekaterimi najsmrtonosnejšimi morilci na svetu. Videli ga bomo tudi v Berlinu, kjer se bo ponovno srečal s starim prijateljem Winstonom (ki ga igra Ian McShane) in se pomeril z najmočnejšimi izvršitelji High Table.

Seveda je v središču franšize ikonična upodobitev Johna Wicka Keanuja Reevesa. Reeves je postal sinonim za lik in jasno je, da svojo vlogo jemlje resno. Obširno se je uril v borilnih veščinah in rokovanju z orožjem, da bi zagotovil, da je vsak bojni prizor čim bolj realističen in intenziven. In z obljubo še več akcijskih sekvenc v 4. poglavju, lahko rečemo, da bo Reeves ponovno izvedel predstavo, ki bo navdušila občinstvo.

Za zaključek, John Wick: 4. poglavje obljublja, da bo ultimativni globalni obračun med enim najbolj priljubljenih filmskih junakov in njegovim na videz neskončnim seznamom sovražnikov. Z nadarjeno igralsko zasedbo, dih jemajočo akcijo in zgodbo, ki postaja vedno boljša, je to franšiza, ki ne kaže znakov upočasnjevanja. Oboževalci bi morali označiti svoje koledarje za marec 2023, saj naj bi John Wick ponovno osvojil kinematografe.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.