fbpx

Jutranji rituali za boljši in bolj produktiven dan

Foto: Bruce Mars / Unsplash

Ste jutranji tip? Vse se začne zjutraj, kakor pravijo - po jutru se dan pozna. Ne glede na to, ali ste "jutranja oseba" ali ne, naredite svoj začetek dneva svetel in pozitiven.

Seveda bodo tudi tista jutra, ko boste vstali “na levo nogo” in se vam bo zdelo, da gre vse narobe. Tedaj le redkokdaj lahko naredite kaj, da bi se vse to spremenilo.

Predlagamo, da že pred tem spremenite določene jutranje navade. Morda bo vaš dan, tudi tedaj, ko boste vstali z levo nogo – zaradi njih ostal lep in produktiven.

Poglejmo, kakšne navade lahko osvojite, da bo vsak dan – dober dan.

Topla voda

Ste že slišali, da morate takoj, ko vstanete spiti kozarec vode? Voda pospeši prebavo, metabolizem, poleg tega pa spodbuja obnovo in ustvarjanje novih krvnih celic. Kozarec mlačne vode, ki jo popijete zjutraj vpliva tudi na lažje in hitrejše topljenje maščobnih oblog, zato je to zagotovo razlog, da se bo večina ljudi odločila, da začne s to rutino.

Pojdite spati pravočasno! Foto: Andrea Piacquadio / Unsplash

Vadba

Morda nimate časa ali volje za polurno vadbo. Zagotovo pa si lahko vsako jutro vzamete 5 min za raztezanje. Naredite vsaj dve raztezni vaji. Jutranje raztezanje povzroči, da kri hitreje kroži po vašem telesu. Imeli boste občutek lahkotnosti in tudi vaša koncentracija bo na višji ravni.

Spanje

Vedno poskušajte iti spat pred polnočjo, da se bo lahko vaše telo spočilo in popolnoma regeneriralo. Vstanite pravočasno, da boste imeli čas, da opravite vse obveznosti brez pritiska in stresa, da nečesa ne boste mogli narediti.

Prhanje

Za hitro prhanje ne potrebujete več kot pet minut v kadi ali pod prho, zato mora biti zadnji tok vode hladnejši, da se boste lažje zbudili in se osredotočili na vse, kar pride čez dan.

Spolnost

Če ne marate, ali nimate časa za telovadbo, boste zagotovo našli čas za jutranji intimni odnos. Ni nam treba govoriti, kako vas bo napolnil z energijo in samozavestjo ter narisal nasmeh na obraz.

Ne pozabite na zdrav zajtrk! Foto: The 5th / Unsplash

Zajtrk

Nikoli, ampak nikoli ne preskočite zajtrka. Eden najpomembnejših nasvetov, ki ga dajejo vsi nutricionisti, trenerji, fitnes inštruktorji, je, da mora biti zajtrk v pol ure do eno uro po prebujanju. Na takšen način bo presnovni sistem lahko normalno deloval, brez kakršnihkoli motenj.

Čas za družino

In končno, preden se oblečete, se pripravite in pozdravite svojo družino. Vzemite si čas, da posedete z njimi, in se pogovorite o vsakdanjih stvareh ali načrtih skozi dan.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!