fbpx

Zapomni si, strupeni ljudje ne bodo nikoli cenili tvojega truda

Foto: Callie Morgan / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Ne trudite se, da bi jih spremenili. Ne vlagajte energije v to, da bi poskušali spremeniti strupenega človeka, ker se ne želi spremeniti. Ne bodo vam dali tistega, kar želite.

Čeprav imate mehko srce in ste nagnjeni k temu, da vidite dobro v ljudeh, ne bi smeli dovoliti toksični osebi, da manipulira z vami. Morda se vam zdi, da delate prav, če jim daste drugo priložnost, a verjetno boste na koncu razočarani.

Strupeni ljudje ne bodo cenili truda, ki ste ga vložili v zvezo. Ne bodo se zbudili nekega jutra, in nenadoma spoznali, koliko naredite zanje. Ne bodo se nenadoma odločili, da bodo z vami ravnali bolje. Morda le za trenutek, če bodo slutili, da vas bodo izgubili.

Morda se bodo na trenutke, (po navadi, ko kaj potrebujejo) za nekaj dni spremenili svojo igro, da bodo dobili, kar želijo, vendar trajne spremembe ne bo. Ne bodo se spremenili v novo osebo. Ne bodo se odločili, da bodo v zvezo vložili toliko, kolikor vi.

Strupeni ljudje skrbijo samo zase – in kaj lahko zanje naredite. Ne bodo se počutili slabo, če vas bodo izkoristili, ker se jim zdi, da si zaslužijo ves trud, ki ste ga vložili v zvezo. Ne bodo se trudili. Usluge ne bodo vrnili. Ne bodo se spremenili, da bi izpolnili vaša pričakovanja.

Ne trudi se, nima smisla. Foto: Ben White / Unsplash

Nehajte se truditi, da bi spremenili strupene ljudi, ker ste nemočni, ko gre za njihove odločitve. Ne morete jih prisiliti, da vidijo razlog. Ne morete jih prepričati, da ste vredni njihovega časa, zaupanja, truda in pozornosti.

Ni pomembno, koliko naredite zanje. Vseeno je, kako zelo jih imate radi. Na vaš odnos ne bodo gledali logično. Ne bo jim bilo mar, kaj ste morali pretrpeti, da ste še vedno ob njih.

Namesto da bi se sami spremenili, bodo poskušali spremeniti vas. Prepričali vas bodo, da boste zadovoljni z manj, kot si zaslužite. Obnašali se bodo, kakor da ne morete storiti nič bolje od njih.

Ne poskušajte spremeniti strupenih ljudi, ker ni vaša odgovornost učiti nekoga, kako naj ravna z vami.

Morali bi biti z nekom, ki vam že od samega začetka izkazuje spoštovanje. Z nekom, ki ne bi niti v sanjah pomislil, da bi vas prizadel. Z nekom, ki razume vašo vrednost.

Ne zapravljajte časa za strupene ljudi. Ne vlagajte svoje energije, da bi jih poskušali spremeniti. Verjetno vas bodo razočarali. Tudi če vas presenetijo, da spremenijo svoj odnos, si res želite biti z nekom, ki je z vami nekoč manipuliral in vam lagal? In kje je zapisano, da ne bo spet?

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!