fbpx

Kaj je tisto, kar moški potrebuje, da bi se vam zavezal

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

V sodobnem svetu, kjer je v veliki meri prisotna kultura avantur za eno noč in dobivanja brez obveznosti, se marsikatera ženska sprašuje, kako do resnega razmerja. Pozanimali smo se, kaj o tej temi menijo strokovnjaki: ali obstaja lastnost, ki bi moškega pripravila, da se vam zaveže?

Se vam je že zgodilo, da ste sanjali o resnem, predanem odnosu, vaš izbranec pa si je želel le dobivanja brez obveznosti? Razlogov za take namene je več- od načina in filozofije življenja do čustvene nedostopnosti, od nerazrešenih čustev iz preteklosti pa do občutka nekompatibilnosti z vami.
Kljub temu pa strokovnjaki ugotavljajo, da obstaja nekaj, kar pri moških spodbudi željo, da bi se zavezali eni partnerki: to je občutek svobode, ki ga dobijo, ko so ob njej.

Partner mora ob vas dobiti občutek svobode Foto: Saleh Mirzayev / Pexels

Kaj pomeni svoboda v razmerju?

Svobodo v razmerju mnogi povezujejo z odprtimi zvezami, pa vendar je ta občutek mogoče doseči tudi v odnosu, v katerem sta partnerja predana le drug drugemu. Govorimo namreč o svobodi, da vaš partner izrazi svoj življenjski potencial in poslanstvo.
Ta občutek bo moški dobil, če mu date vedeti, da ga pri njegovih ciljih podpirali in da ste pripravljeni z njim hoditi po njegovi življenjski poti. Pokazati mu morate, da si želite, da se razvije v najboljšo verzijo samega sebe, da pa ga cenite tudi točno takšnega, kakršen je. Pri tem je pomembno, da z njim delite življenjske vrednote: zveza, v kateri si prihodnost vsak od partnerjev predstavlja drugače, namreč nima veliko možnosti za uspeh.

Recept za ljubezen so podobne vrednote in želje Foto: Dmitriy Ganin / Pexels

Katerih napak ne smete narediti?

Če občutite močan pritisk, da bi morali biti v razmerju in imate občutek, da sami niste dovolj, se lahko zgodi, da vaš izbranec to začuti in se prične odmikati od vas. Zato imejte v mislih, da vaš cilj ni najti vaše druge polovice, pač pa življenjskega sopotnika, s katerim bosta drug drugega spodbujala in si stala ob strani. Treba je, da se tudi sami držite svojih ciljev in nanje v želji, da bi se spustili v razmerje, nikakor ne pozabite. Le na tak način boste namreč privlačili nekoga, ki točno ve, kaj hoče in bo v vas vzbudil motivacijo in zagon.
Razlog, da moški v zvezi z vami ne občuti svobode, je lahko tudi konstantno kritiziranje. Zapomniti si morate, da si partnerja izbirate sami in da je pomembno, da najdete osebo, ki ima podobno življenjsko filozofijo kot vi sami. Če bo vaš cilj moškega spremeniti, se bo namreč najverjetneje zgodilo, da se bo začel počutiti ujetega, vaše besede pa bodo negativno vplivale tudi na njegovo samozavest.
Na koncu si morate zapomniti tudi, da strah pred navezanostjo velikokrat nima nič opraviti z vami. Če vaš izbranec še ni na življenjski točki, kjer bi se lahko na intimen način povezal s partnerko oz. še ne ve, kaj je tisto, kar zares hoče, potem je čas, da odnos z njim zapustite.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!