Kaj nam razkriva Klooff – Instagram za ljubitelje živali?

Vsi vemo, da internetu vladajo mačke, zato je Klooff, Instagram za ljubitelje živali, poskrbel za nekaj manj poznane, a zato nič manj zanimive statistike, ki med drugim razkriva, katero pasmo psov ljudje najraje objavimo, delimo in všečkamo.

Tako med drugim izvemo, da so labradorci osvojili največ src v Avstraliji, francoski buldogi v ZDA in pudlji v Franciji, da slike psičkov dobijo skoraj enkrat več všečkov kot slike velikih pasem in da je pri manjših v primerjavi z večjimi kar 61% večja verjetnost, da bodo nosili kostum.

Najbolj popularne pasme po državah in druga zanimiva statistika.
Najbolj popularne pasme po državah in druga zanimiva statistika.

In kako je drugod, ko gre za spletno izkazovanje ljubezni do psa? V Španiji je najbolj priljubljen huski, v Italiji bruseljski grifon, v Izraelu maltežan, na Irskem Jack Russel terier, na Švedskem šnavcer, v Rusiji in Čilu yorkširski terier, v Koreji mops, na Japonskem Akita, v Kanadi zlati prinašalec, v Indiji nemški ovčar, na Kitajskem čav čav, v Braziliji in Mehiki shih tzu ter v Veliki Britaniji bokser.

In če so psi najboljši prijatelj človeka, so mačke najboljše prijateljice interneta, saj se njihove fotografije delijo kar 2.3-krat več kot fotografije psov, kar niso mačje solze. Zato tudi ne preseneča, da je #Catselfie svetovni živalski trend leta 2014, …

PREBERITE ŠE: 25 živali, ki obvladajo joga položaje

Me boš takoj crkljal, samo najprej moram narediti 'selfija'.
Me boš takoj crkljal, samo najprej moram narediti ‘selfija’.

… medtem ko je jež najbolj priljubljena žival med eksotičnimi bitji.

Jež z očali. Je lahko kaj še bolj simpatičnega?
Jež z očali. Je lahko kaj še bolj simpatičnega?

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!