Foto: Valdemars Magone/Unsplash

Kaj razkrivajo gube na obrazu o tvojem zdravju in osebnosti?

Obraz je ogledalo duše

Zadnjič posodobljeno: :

Pravijo, da je obraz kot knjiga, ki jo je mogoče zlahka prebrati. Na straneh te knjige je zapisana vsaka še tako majhna gubica in vsaka izmed njih nekaj pomeni.

Pogled na obraz lahko razkrije, kaj se dogaja v telesu osebe. Poleg tega pa gube kažejo tudi na bolečino, žalost, strah, veselje, smeh, nekatere pa tudi na zdravstvene težave osebe.

Poglejmo si pomen nekaterih gub.

Gube pod očesom

Gube pod očesom, v ravnini zenice, so povezane z žalostnimi mislimi, nezadovoljstvom, nezmožnostjo izražanja lastnih občutkov. Gube pod očmi lahko kažejo tudi na možne težave z ledvicami.

Majhne gubice ob zunanjih kotičkih oči

Majhne gubice ob zunanjih kotičkih oči so povezane z glavoboli in bolečinami v očeh. Lahko pa so tudi odraz igranja z nasprotnim spolom in odrekanja ljubezni, ali pa izražajo občutek sramu.

Guba, ki poteka od notranjega roba desne obrvi do notranjega kota očesa

Guba, ki poteka od notranjega roba desne obrvi do notranjega kota očesa, je značilna za ljudi, ki dobro opazujejo ali pa so zelo občutljive osebe. Pojavijo se lahko tudi zaradi težav s prebavili, dolgotrajne napetosti in nemira ter pretirane osredotočenosti na določene dogodke in ljudi.

Guba, ki poteka od notranjega roba leve obrvi do notranjega kota očesa

Guba na levi strani pomeni veliko osredotočenost nase in nagnjenost k depresiji. Povezana naj bi bila tudi z vnetjem dlesni zaradi oslabljenega imunskega sistema.

Obraz je ogledalo duše.
Foto: Freestocks/Unsplash

Dve ravni gubici, ki tečeta od notranjih robov obrvi proti čelu

Dve ravni gubici, ki tečeta od notranjih robov obrvi proti čelu, naj bi kazali na možne težave z jetri. Povezani sta tudi z živčno napetostjo in s težavami pri odločanju.

Pokončna gubica, ki se začne od sredine obrvi

Pokončna gubica, ki se začne od sredine obrvi, je značilna za ljudi, ki imajo težave z avtoriteto. So trdni in odločni ter uživajo v občutku moči. Verjamejo v lastne sposobnosti. Ko jim ne uspe doseči, kar hočejo, jih prevzame občutek nemoči.

Vodoravna guba od sredine obrvi

Če je gub, ki poteka od sredine obrvi, vodoravna, pomeni, da je tej osebi moč pomembnejša od avtoritete. Vendar se želja po izkazovanju moči umakne, da bi odstopila mesto občutku notranjega miru.

Guba na desni strani obraza, ki poteka od začetka nosu proti zunanjemu robu

Guba na desni strani obraza, ki poteka od začetka nosu proti zunanjemu robu obraza, kaže močno živčno napetost, ki jo povzročijo nekateri dogodki ali osebe. Takšne ljudi pogosto mučijo glavoboli in nespečnost.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 znakov, da imate težave s hormoni: simptomi, ki jih pogosto prezremo