Kaj se je zgodilo z moškim, ki je v 48 letih pojedel več kot 30 tisoč Big Macov?

Veriga restavracij s hitro prehrano McDonald’s že dolgo navdušuje veliko število ljudi po svetu. Še posebej priljubljen je njen najprepoznavnejši hamburger Big Mac. In kaj se je zgodilo z moškim, ki je v 48 letih pojedel 30 tisoč Big Macov?

Si predstavljate, da se bi skoraj celotno življenje prehranjevali z Big Macom? Sliši se neizvedljivo, toda možakar iz Wisconsina Don Gorske že 48 let vsakodnevno uživa slavni hamburger. Pojedel je že več kot neverjetnih 30.000 Big Macov, kljub temu pa trdi, da sta njegovi ravni holesterola in krvnega tlaka tako rekoč popolni.

Don Gorske si ne more predstavljati dneva brez Big Maca.
Don Gorske si ne more predstavljati dneva brez Big Maca.

Don, ki je število 30.000 dosegel 4. maja 2018 v McDonald’su v wisconsinskem Fox Valleyu, se pri svojem početju ne namerava ustaviti. 66-letni upokojeni zaporniški paznik se je z 29.482 zaužitimi Big Maci vpisal tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Screenshot_1

Priljubljeni hamburger je sicer sestavljen iz dveh govejih polpetov, posebne omake, solate, sira, kislih kumaric, čebule in sezamove štručke.

Ali spadate med ljubitelje Big Maca?
Ali spadate med ljubitelje Big Maca?

Gorske pravi, da v zadnjih 48 letih svoje najljubše jedi ni zaužil v le 8 dneh, med drugim 27. aprila 1988, ko je umrla njegova mama, ki ji je obljubil, da Big Maca na dan njene smrti ne bo jedel.

To pa seveda ne pomeni, da lahko s podobnim načinom prehranjevanja začnete tudi vi. Zdrava in uravnotežena prehrana je ključ do zdravja, zato le pazite, kaj daste v usta.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kakšen je popolni moški in kakšna popolna ženska?!