fbpx

Kaj so ljudje iskali na spletu v letu 2023, po podatkih Wikipedia

Od Bollywooda do umetne inteligence: Najbolj iskane teme razkrivajo globalne interese

iskali na spletu v letu 2023
Foto: Wikipedia

Raziskujemo deset najbolj iskanih pojmov na Wikipediji v letu 2023, ki segajo od indijskih filmskih uspešnic do tehnoloških prebojev. Ta seznam ponuja vpogled v raznolike interese ljudi po vsem svetu in razkriva, kako digitalne platforme odsevajo globalne trende.

Ali ste se kdaj vprašali, kaj zanima preostali svet? Kaj so ljudje iskali na spletu v letu 2023?! V digitalni dobi so naša iskanja na spletu kot digitalni odtisi, ki razkrivajo naše zanimanje za kulturo, šport in tehnologijo. Wikipedija, digitalni behemot znanja, nam ponuja unikaten vpogled v to, kaj je pritegnilo globalno pozornost v letu 2023.

Pathaan – Ta indijski akcijski triler je z 19.9 milijoni ogledov zasedel deseto mesto. Film govori o indijskem agentu, ki tekmuje s časom, da prepreči katastrofo.

Indijska Premier Liga 2023 – S 20.6 milijoni ogledov ta dogodek odseva rastočo popularnost kriketa, športa, ki ga ljubijo milijoni po vsem svetu.

Jawan – Ta triler, ki prikazuje ugrabitelja vlaka, je na Netflixu in je pritegnil 21.7 milijonov ogledov.

J. Robert Oppenheimer – Z 25.6 milijoni ogledov, je ta ameriški teoretični fizik, znan kot “oče atomske bombe”, zbudil veliko zanimanje.

Svetovno prvenstvo v kriketu – Ta dogodek, ki se odvija vsake štiri leta, je pritegnil 25.9 milijonov ogledov, s čimer potrjuje globalno priljubljenost kriketa.

Film Oppenheimer – Ta biografski film je pritegnil 28.3 milijonov ogledov, kar kaže na zanimanje za zgodovinske osebnosti in njihov vpliv na svet.

Indijska Premier Liga – Ponovno se je kriket izkazal za priljubljen z 32 milijoni ogledov.

Svetovno prvenstvo v kriketu 2023 – Ta dogodek je s 38.1 milijoni ogledov dokaz, da je kriket drugi najpopularnejši šport na svetu.

Umrli v 2023 – Ta stran, ki dokumentira smrti znanih osebnosti, je pritegnila 42.6 milijonov ogledov.

ChatGPT – Na vrhu seznama z 49.4 milijoni ogledov stoji ChatGPT, generativna umetna inteligenca, ki je v letu svojega obstoja pritegnila ogromno pozornost.

Kaj so ljudje iskali na spletu v letu 2023? Ta seznam najbolj iskanih pojmov na Wikipediji v letu 2023 ni le seznam; je zrcalo našega sveta.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.