fbpx

Kako bi bilo spletno nadlegovanje videti v resničnem življenju?

Skrivanje za računalniškim zaslonom in tipkovnico je popolni scenarij za vse internetne odvisnike in tiste, ki radi ustrahujejo. In Real Life je družbeni eksperiment, ki kaže, kaj bi se zgodilo, če bi kibernetsko ustrahovanje in nadlegovanje prenesli v resnično življenje. Nedvomno poskus, ki odpira oči.

Vsi smo že kdaj naleteli na komentarje in pripombe, ki so polni sovraštva ter žalitev na račun neke osebe, bodisi gre za njen videz, narodnost bodisi za spolno usmerjenost, njeno versko pripadnost in še bi lahko naštevali.
Prav takšno strupeno spletno komuniciranje, posledice, ki jih ima, ter kako se proti temu boriti, je v zadnjem času tema neštetih razprav. Eden od bolj domiselnih načinov je zanimiva kampanja pod sloganom #BeStrong. Gre za dvominutni posnetek, kjer so spletne zlorabe postavljene na ulico in kjer ljudje drug drugemu v živo izrečejo vse možne žaljivke. Mogoče je ravno to način, da se ljudem pokaže, kakšne problem to postaja in kakšne so možne posledice.

Dodatne Informacije

Več informacij:
bbdo.nyc

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!