fbpx

Kako do razmerja vaših sanj: ta napaka vam lahko uniči razmerje!

Foto: envato

Veliko je razlogov, zakaj se lahko zgodi, da vedno znova naletite na napačne partnerje ali pa nad ljubeznijo in svetom zmenkov obupujete. Morda že delate na tem, da bi spremenili vzorce iz otroštva in se znebili napačnih predstav o ljubezni, vendar pa obstaja še ena skrivnost, ki je po mnenju mnogih strokovnjakov najpomembnejša. In to je dejstvo, da pri iskanju ljubezni ne smete biti neodločni.

V življenju velja, da nam bomo cilje in sanje dosegli veliko lažje, če smo glede svojih sposobnosti samozavestni in se točno zavedamo, kaj hočemo. Vendar pa včasih pozabimo, da to ne velja le takrat, ko se lotevamo kariernih izzivov, ampak tudi v ljubezni.
Če se vam vedno znova dogaja, da se znajdete v zvezah, ki vas ne izpolnjujejo ali pa obupujete nad svetom zmenkov, se morda razlog za to skriva v vaši neodločnosti.

Pomembno je, da ste trdni in samozavestni Foto: Edmond Dantès / Pexels

Kako vedeti, ali ste v ljubezni neodločni?

Neodločnost v ljubezni se lahko kaže na različne načine. Eden glavnih je, da se že v samem začetku spoznavanja srečujete s strahovi in negativnimi mislimi, konstantno pa tudi sprašujete svoje bližnje, kaj naj bo vaš naslednji korak. V zvezi konstantno dvomite, ali je vaš partner pravi za vas, skrbijo pa vas tudi njegovi nameni in občutki. Za neoločnost so značilne tudi težave pri postavljanju čustvenih meja.
Seveda je normalno, da se v odnosih naletimo na situacije, v katerih nismo povsem prepričani, kako ravnati, toda če se vam to dogaja kar naprej, je to znak, da se v ljubezni srečujete z neodločnostjo. Le-ta lahko na vaše odnose vpliva negativno že zato, ker bo vaš partner vaše dvome kmalu začutil, dali pa mu boste tudi vedeti, da glede svojih zahtev niste trdni.

Ustvarite si jasno sliko, kaj si želite v partnerju Foto: Dmitriy Ganin / Pexels

Kako neodločnost premagati?

Če se vam zdi, da ste v ljubezni neodločni, to ne pomeni, da morate nad ljujbeznijo obupati. Namesto tega se s svojimi občutki soočite in se potrudite, da boste pridobili samozavest in prepričanost vase. To boste najlažje storili tako, da jasno določite, kaj si želite na partnerju. Vprašajte se, katere vrednote so za vas najpomembnejše in kako mora vaš partner ravnati z vami, da boste v zvezi zadovoljni. Nato se svojih standardov držite in dajte priložnost le osebam, za katere se vam zdi, da jim ustrezajo.
Pomembno je tudi, da ste glede svojih občutkov jasni in iskreni. Če partnerju ne boste dali vedeti, da vas nekaj moti in boste namesto tega sami pri sebi kolebali glede ostajanja v zvezi, boste vajinemu odnosu le škodovali. Če glede svojih občutkov niste povsem prepričani, poslušajte svoje telo: če ste ob partnerju sproščeni, odprti in se počutite lahkotne, je to odličen znak.
Kaj pa, če se odločate med več možnostmi? Takrat se lahko najprej vprašate, kako bi se počutili, če bi stik z eno od oseb prekinili in se družili le z drugo: bi vam kaj manjkalo oz. bi vam bilo žal? V mislih imejte tudi tretjo možnost: odnos prekiniti z vsemi in počakati, da spoznate nekoga, ki vam bo zares ustrezal.
Neodločnost velikokrat spremljata tudi strah pred zavrnitvijo in potreba po potrditvi, ki nas lahko prisilita, da ostajamo v odnosih, ki nas ne izpolnjujejo. Zato si jasno povejte, da sta vaš čas in energija dragocena in da bi bilo škoda, če bi ju namenjali napačni osebi le zato, da bi se izognili osamljenosti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!