fbpx

MINI Aceman Concept: električni koncept, ki prinaša nov oblikovalski jezik znamke MINI

MINI Aceman Concept; Foto: press.bmwgroup.com

MINI Aceman je koncept električnega križanca, ki nakazuje, kakšen bo dizajn in tehnologija znamke MINI v bližnji prihodnosti. Notranjost deluje skromno, a nas preseneti s prikazovanjem podatkov direktno na armaturno ploščo.

MINI Aceman je koncept električnega križanca, ki ga lahko po velikosti uvrstimo med modela Cooper in Countryman. V tem trenutku podatki o pogonu še niso znani, saj je namen koncepta predstavitev oblikovalskega jezika in nove tehnologije, ki bo pri znamki MINI na voljo v bližnji prihodnosti. Avtomobil je odet v moderno barvo Icy Sunglow Green, streho pa ima obarvano v tradicionalno zeleno British Racing Green.

Konceptni Aceman je prvi predstavnik tako imenovanega MINI karizmatično preprostega dizajna, ki združuje v sebi minimalizem in trajnost. Oblika še vedno ostaja klasična ʺMINIʺ, z dolgo medosno razdaljo in kratkimi previsi. Koncept meri v dolžino 4.05 metra, kar je za slabih 30 cm krajše, v primerjavi z modelom MINI Countryman. Prednji del predstavlja evolucijo aktualnega videza znamke MINI. Zaradi električnega pogona ni potrebe po odprtinah za zrak, namesto njih pa koncept s pomočjo svetil LED ʺosvetljujeʺ prednji del v barvah zastave ʺUnion Jackʺ.

MINI Aceman Concept; Foto: press.bmwgroup.com

Notranjost konceptnega Acemana je svetla in minimalistična. V skladu s tradicijo ima še vedno okrogel instrument na sredini armaturne plošče. V tem primeru služi tudi kot zaslon, namenjen zabavno-informacijskemu sistemu. Poleg osrednjega zaslona lahko koncept projecira podatke na samo armaturno ploščo, kot je zemljevid in napotki navigacije. V notranjosti Acemana ne boste našli usnja, oblazinjenje je namreč narejeno iz tkanega recikliranega tekstila, volanski obroč pa je oblečen v velur zelene barve. Ko nekdo pristopi k avtomobilu ga le ta pozdravi, v obliki zvoka in svetlobe, pri tem pa ne pozabi pomežikniti na eno ʺokoʺ. MINI Aceman se bo javnosti prvič predstavil na konferenci Gamescom, 23 avgusta v Kölnu.

Dodatne Informacije

mini.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!