fbpx

Kako izbrati sončna očala, ki pašejo vašemu obrazu?

Katera sončna očala so prava za vaš obraz?

Situacija, ko se znajdemo pred paleto sončnih očal je vedno ista. Na nos natikamo en par za drugim preden v tej loteriji ugotovimo katera se najbolj podajo našemu obrazu. Ker na koncu šteje prav to in ne katera vam na videz najbolj ugajajo. Kaj pa če vam povemo, da obstaja bližnjica do taiste ugotovitve? Da lahko na podlagi oblike obraza že v štartu izločite očala, ki se vam sigurno ne bodo podala in tista, ki se vam bodo. In ja, poletje gre morda koncu, a prihajajo razprodaje in z novim znanjem boste naredili zares dober posel- za vašo denarnico in za vaš videz.

Verjetno se sprašujete kje tiči razlog, da se določena očala na vaš obraz ne podajo najbolje, določena pa se. Naključje? Kje pa! Za vsem skupaj se skriva oblika vašega obraza, ki je nekakšen filter za obliko okvirjev, ki so vam ”usojeni”. Pri okvirjih očal namreč velja, da se nasprotja privlačijo (oblika mora biti kontrastna obliki obraza, velikost pa proporcionalna z velikostjo obraza) saj z njimi uravnotežite svoj obraz.

PREBERITE ŠE: Bændit – upogljiva modularna sončna očala

Kako torej izbrati prava sončna očala za vaš obraz? S spodnjim vodičem, kar bo precej lažje kot z vašo dozdajšnjo metodo ”poskusov in napak”.

Okrogla oblika obraza

Okrogla oblika obraza
Okrogla oblika obraza

Če vas krasi okrogel obraz, si omislite klasične aviatorske okvirje ali pa se držite bolj štirioglatih okvirjev. Izogibajte se okroglim, razen, če želite spominjati na smeška.

Ovalna oblika obraza

Ovalna oblika obraza
Ovalna oblika obraza

Tisti, ki imate ovalno obliko obraza ste zadeli terno. Na vas namreč dobro izgledajo vse vrste sončnih očal. Z izbiro enostavno ne morete zgrešiti.

Kvadratna oblika obraza

Kvadratna oblika obraza
Kvadratna oblika obraza

Ključ do uspeha pri ljudeh s kvadratno obliko obraza so zaobljeni okvirji, medtem ko ostri robovi niso njihov zaveznik. Saj ste si zapomnili: nasprotja se privlačijo. Med okroglimi iščite takšne, ki se ujemajo s širino vašega obraza.

Srčasta oblika obraza

Obraz v obliki srca
Obraz v obliki srca

Kvadratni okvirji bodo dodali dimenzijo obrazu v obliki srca. Izogibajte se vsega prevelikega ali v obliki solze. S sončnimi očali brez okvirjev ali klasičnimi aviatorskimi ne morete zgrešiti.

Podolgovata oblika obraza

Podolgovata oblika obraza
Podolgovata oblika obraza

Za ljudi s podolgovatim obrazom so najboljša izbira sončna očala bolj kvadratnih oblik (več višine kot širine) saj obraz optično razširijo. Če imajo okraske ob straneh še toliko bolje, saj bo efekt še večji. Z aviator okvirji ste zmagali.

Diamantna oblika obraza

Diamantna oblika obraza
Diamantna oblika obraza

Ta oblika obraza je redka skoraj kot pravi diamanti. ”Imetniki” iščite okvirje, ki so poudarjeni zgoraj in nekoliko ožji spodaj. Očala v obliki mačjih oči so za ženske zadetek v polno.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!