fbpx

YO! Home: malo stanovanje, ki dopušča neverjetno metamorfozo

Yo! Home

YO! Home je malo stanovanje, ki dopušča neverjetno metamorfozo. Je revolucionaren način uporabe stanovanj katerih koncept se od začetka njihove gradnje praktično ni spremenil. Simon Woodroffea je že s futurističnimi hoteli Yotel dokazal izredno ekonomično izrabo prostora, Yo! Home pa je še korak dlje. Gre za dom, ki uporablja mehaniko, ki smo je vajeni pri odrskih kulisah, s čimer je mogoče enostanovanjsko stanovanje hitro spremeniti v večstanovanjskega, v dnevno sobo, v jedilnico, v spalnico, v praktično karkoli.

Simon Woodroffe je oče verige restavracij s tekočimi trakovi in roboti YO! Sushi in hotelov Yotel ter nekdanji opremljevalec odrskih scenografij rokovskih skupin, zato se njegovemu konceptu za stanovanja Yo! Home, pri katerem je navdih črpal iz odrskih kulis, ne gre čuditi. Sicer pa se sam koncept lepo sklada z idejo o funkcionalnosti, ki jo dandanes vse več ljudi z manjšimi stanovanji išče pri opremljanju. In Yo! Home je popolno utelešenje obojega.

Mizica pogrni se.
Mizica pogrni se.

Woodroffe verjame, da bi moral biti luksuz na razpolago vsakomur, zato je ustvaril finančno dostopen koncept, ki je hkrati razkošen in ekstremno varčen s prostorom. Resda njegova ideja ni nova, saj proizvajalci med seboj kar tekmujejo kdo bo ustvaril bolj funkcionalno pohištvo, pa vendar Yo! Home izstopa.

PREBERITE ŠE: BedUp – dvižna postelja, ki se pospravi pod strop

Prostor lahko namreč v trenutku spremenite iz dnevne sobe s prostornim U kavčem v spalnico (dvižna postelja), mu dodate kuhinjo (skriva se v vgradni omari), na voljo so prostori za shranjevanje na mestih, kjer ne bi iskali (v tleh), tu pa je tudi potopna jedilna miza (sedite sicer na tleh kot v japonski kulturi, ki je tudi navdihnila dizajn stanovanja, a noge imate lahko normalno iztegnjene, saj nastane prostor v tleh).


Vsi premični elementi delujejo avtomatično s pritiskom na gumb, možno pa jih je upravljati tudi ročno (za primere izpada elektrike). Ker je stanovanju Yo! Home modularno stanovanje lahko posamezne elemente kombinirate po želji.

Dodatne Informacije

Več informacij:
yo.co.uk

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.