Kako ga obnoreti — moškega, ki ti je všeč?

Se sprašuješ, kako ga obnoreti — moškega, ki ti je všeč? To, da ga obnoriš, ni samo "naključje" tvojih značajskih lastnosti ali pa modnega sloga. Za to je potrebnega veliko več. Obstaja nešteto razlogov, zakaj se v nekoga zaljubimo (poleg njegove/njene simpatičnosti, seveda). In ko bomo zares razumele pravila privlačnosti, bomo mojstrice zapeljevanja! Seveda se vse začne s privlačnostjo, da pa se za nekoga zares ogrejemo, moramo imeti željo, da se z njim povežemo. Torej, kako ga obnoreti, moškega ki ti je všeč?

Kako ga obnoreti — moškega, ki ti je všeč?

Uporabimo govorico telesa

Pogosto, vendar ne vedno, je telesna privlačnost pobudnik za prvi pogovor med moškim in žensko. Morda to ne bo ljubezen na prvi pogled, gotovo pa bo privlačnost na prvi pogled. Če so nam na primer všeč fit, zdravi modeli, ki jih vidimo v oglasnih sporočilih za spodnje perilo Calvin Klein, lahko privlačnost nezavedno namiguje na to, da želimo za svoje otroke dobre gene. Nekateri ljudje nas privlačijo zaradi feromonov. Tega “naravnega vonja” se ne zavedamo, vendar pa je lahko velik razlog, da iz začetne privlačnosti nastane kaj več. Preden bomo torej sploh spregovorili kakšno besedo, mu svoje zanimanje pokažimo s subtilnimi, neverbalnimi namigi in uporabimo govorico svojega telesa. Po Love Signals: A Practical Field Guide to the Body Language of Courtship ob čustveni vzburjenosti mežikamo hitreje. Zato izkoristimo svoje lepe trepalnice in mu dajmo vedeti, da nas zanima … brez besed. Prav tako se ne pozabimo nagibati proti njemu in mu dajmo vedeti, da je v tistem trenutku najpomembnejša oseba v prostoru.

Bodimo njegova dvojnica

Joseph Fanelli, profesor na Syracuse University, ki poučuje o privlačnosti, ljubezni in poželenju, pravi, da je podobnost z osebo, ki nam je všeč, še en pomemben dejavnik privlačnosti. Všeč so nam namreč ljudje, ki so nam podobni. Če torej moškega srečamo prvič, uporabimo tako imenovani “kameleonski učinek”: zrcalimo njegove gibe in geste in pokažimo, da nas zanima. V eni od študij so raziskovalci ugotovili, da je pomemben tudi časovni razmik. Če moški vstane, naredimo nekaj sekund zatem enako. Če pije, pijmo tudi me. Poskušajmo posnemati držo njegove roke na mizi, zapomnimo si njegove besede in fraze in jih kasneje uporabimo v pogovoru. Njegove gibe raje poskusimo posnemati prej kot kasneje, da ohranimo sinhronost. A ne bodimo preveč očitne! Pomembno je, da smo odprti za interese drug drugega.

Imejmo ga blizu sebe

Fanelli pravi, da je pomembno imeti nekoga, ki nam je všeč, vedno blizu sebe. Večkrat ko se vidimo, bolj se bomo privlačili. Tukaj ima pomembno vlogo tudi podobnost. Če imamo podobne interese, ga bomo srečale večkrat. Po prvem zmenku mu dajmo vedeti, da si ga še želimo videti. Pazimo le, da se ne spremenimo v zalezovalke.

PREBERITE ŠE: 15 znakov, da smo v vezi s pravim moškim

Kako obnoreti moškega, ki ti je všeč? Bodi to, kar si!
Kako obnoreti moškega, ki ti je všeč? Bodi to, kar si!

Razkrijmo kakšno zanimivost o sebi

Kakšna razkrita zanimivost o nas nam lahko pomaga, da moškega še bolj privlačimo. Tako se bo namreč počutil bližje. Študija, ki so so jo izvedli na American Sociological Association, je ugotovila, da razkritje raznih zanimivosti in skrivnosti v osebi takoj vzbudi zaupanje in pripravljenost na razmerje ter da prekrivanje informacij pomeni ravno obratno. Seveda govorimo o zanimivostih, kot so, iz katerega kraja prihajamo, koliko bratov in sester imamo ter kakšna glasba nam je všeč. Vseeno pa pazimo, koliko razkrijemo, saj nas lahko preveč informacij prekmalu samo oddalji. Več ko bomo delili, bližje si bomo.

V njem vzbudimo adrenalin

Če ga želimo obnoreti, ga peljimo na vlakec smrti. Morda ne bo tako preprosto, vendar Fanelli pravi, da adrenalin včasih zamenjamo in pripišemo vzburjenju. Navdušenje stopnjuje privlačnost in ljudje, ki doživijo podobno vzburjenje, se med seboj še bolj privlačijo. Lahko je preprosta tekmovalna družabna igra ali pa igra košarke. Tudi gledanje grozljivke lahko vzbudi in okrepi stopnjo privlačnosti.

Navdušimo ga za crkljanje

Ko se zaljubimo, je on vse, na kar sploh mislimo. Fanelli pravi, da je to del izkušnje zgodnjega poželenja v krogu privlačnosti. Sproščanje dopamina in endorfina v možganih je del kemijske reakcije, ki v nas vzbudi skoraj obsedenost z drugo osebo, saj vedno razmišljamo o njej in si želimo biti z njo. Čez približno dva meseca se sprožijo druge reakcije, ki niso toliko povezane s poželenjem, so pa povezane z udobjem. Crkljanje je eden od načinov, kako ohraniti te pozitivne kemijske reakcije v našem telesu. Med ljubkovanjem in crkljanjem se sprošča oksitocin, ki prav tako prinaša občutek privlačnosti.

Fanellijeva formula privlačnosti – poiščimo svojo srečo

Fanelli pravi, da se na koncu privlačnost ustavi na tej točki: z zanimivimi ljudmi ni nikoli dolgčas. Namesto da bi čas zapravljali za to, da moškega privabimo, si raje zapomnimo, da so ljudje, ki so s sabo zadovoljni, zanimivi. Ti ljudje namreč počnejo točno tiste stvari, ki jih osrečujejo. In to je zelo privlačno. Ko namreč počnemo nekaj, kar nas vzburja, to vzburi še druge. Preden nas torej skrbi, kako ga pritegniti, se prepričajmo, da se same sebi zdimo privlačne. Bodimo to, kar smo, in počnimo stvari, ki nas veselijo.

Če boš upoštevala zgornje nasvete, se ne boš več spraševala, kako obnoreti moškega, ki ti je všeč, saj ga boš že imela!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!