fbpx

Kako ohraniti zvezo ali zakon pri življenju, ko se vam zdi, da vse okoli vas razpada?

Foto: IG couple4lovers
Zadnjič posodobljeno: :

Srečen moraš biti, da lahko osrečiš drugega, in le če osrečuješ, boš tudi ti ostal srečen.

Verjetno ste v preteklem letu, zlasti v mesecih med karanteno, slišali, da je kakšno razmerje ali zakon pristal v težavah. Morda ste celo sami znašli v situaciji, ko vam je bivanje s partnerjem odprlo oči in ste spoznali, da morda nista drug za drugega.

Razlogi za prekinitev razmerja niso povezani s karanteno, na površje so preprosto prišle vajine težave, ki sta jih prej potiskala pod preprogo.

So pa tudi tisti pari, ki preprosto niso vajeni preživeti toliko časa skupaj, zato se znajdejo v situaciji, ki zanje ni naravna in se z njo ne znajo spoprijeti. Ne vidijo več izhoda iz nje.

Če vas zanima, kako ostati v razmerju tudi, ko ste obkroženi z razhodi ali slabimi odnosi, preberite spodnje nasvete.

1. Učite se na napakah drugih ljudi

Pameten je tisti par, ki se uči na napakah drugih. Če ste priča ločitvi parov okoli vas, jih opazujte. Če so vam blizu, imate verjetno vpogled v njihove težave. O njih se lahko pogovorite s partnerjem, saj na takšen način lahko ugotovite ali se vajin odnos premika v napačno smer. Če se učite na napakah drugih, lahko svoj odnos zaščitite pred to isto usodo.

2. Imejte realna pričakovanja

Ne sanjajte o stvareh, ki jih nikoli niste povedali na glas. Ne pričakujte, da jih bo partner izpolnil, kako naj vam bere misli. In obratno.

Če nekaj želite – povejte. Če se bliža vaš rojstni dan in imate nekaj želja, jih povejte partnerju. Zagotovo vas bo poslušal in se spomnil, da ste nekaj omenili. Ne pričakujte, da vam bo prebral misli, v tej ali kateri koli drugi situaciji.

3. Zagotovite si čas zase

Pogosto smo sužnji urnikov in pri vsem tem želimo posvetiti dovolj pozornosti vsem, ki jih imamo radi, a pri tem pozabimo na najpomembnejšo osebo – partnerja. Poskrbite, da bosta vedno imela čas zase, vsaj eno noč na teden, ki bo namenjena samo vama.

Organizirajte romantično večerjo, skupaj kuhajta, si oglejta film… karkoli vama ustreza. Možnosti je veliko, in na takšen način boste negovali vajin odnos.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romance couple (@couples4lovers)

4. Vadite potrpljenje

Obstajajo trenutki, ko morate preprosto le vaditi potrpljenje. Ni vedno lahko, ampak se da.

Na primer, če vam ni všeč član družine vašega partnerja, vam tega ni treba ves čas poudarjati. Bodite prijazni, a oddaljeni do te osebe. Ni treba, da vsak član moževe družine postane vaš najboljši prijatelj, še posebej nekdo, ki ga ne boste videli tako pogosto.

5. Naj bo vaša komunikacija odprta

Komunikacija je lahko dvorezen meč. Po eni strani verjetno želite imeti odprte pogovore s partnerjem, hkrati pa ne želite pretiravati.

Včasih lahko iz malenkosti nastane velik prepir, če gre pogovor v napačno smer. Zato je dobro, da si sami izberete svoje bitke. Če resnično mislite, da je nekaj problem, se usedite, pogovorite in to rešite. Če mislite, da je nekaj majhnega in nepomembnega, potem tega ne omenjajte.

6. Spomnite se, kako čudovit odnos imata

Po vseh norostih v življenju, sta vidva najpomembnejša. Ne glede na to, kaj se dogaja okoli vas, ne pozabite, kako dober par sta. Naj bodo vaše misli pozitivne. Ne dovolite, da stres vpliva na vajin odnos. Če se medsebojno cenita, vam bo vaš odnos zagotovil varnost, ki jo imajo le redki.

7. Družite se s srečnimi pari

Družite se z ljudmi, ki so srečni. Ljudje imajo navado prevzeti lastnosti ljudi, ki so jim blizu. Če se obkrožite s srečnimi pari, bo to pozitivno vplivalo na vaš odnos.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!