fbpx

Kako otroka najbolje zaščititi proti pikom komarja?

Otroci in piki komarja!

Kako otroka najbolje zaščititi proti pikom komarja?
Foto: envato elements

Prve tople dni vedno pozdravimo z velikim navdušenjem. A skupaj s toploto prihajajo tudi nepovabljeni gostje - komarji. Ti drobni letalci s svojimi piki marsikomu pokvarijo poletno idilo. A ko gre za zaščito najmlajših, se postavi vprašanje: kaj je najboljše za njihovo nežno kožo? Torej kako otroka najbolje zaščititi proti pikom komarja?

Zaščita otrok pred piki komarjev je nujna zaradi več razlogov. Najprej je tu neprijetnost samega pika, ki povzroči srbenje in lahko privede do razdraženosti in nelagodja. Vendar pa so posledice pika lahko veliko bolj resne. Komarji so namreč znani prenašalci številnih bolezni, vključno z malarijo, dengue, zika virusom, zahodnim nilskim virusom in chikungunya. Nekatere od teh bolezni so lahko za otroke zelo resne, če ne celo smrtne.

Po svetu so komarji na lestvici najbolj nevarnih živali uvrščeni na prvo mesto, saj so odgovorni za več smrti kot katera koli druga žival. To je posledica njihove vloge pri širjenju bolezni. Zato je zaščita otrok pred piki komarjev izjemno pomembna. Zaščitna krema proti komarjem je odlična izbira, saj je nanašanje enostavno in varno, vonj je prijeten, z naravnimi sestavinami pa dodatno neguje otroško kožo.

Kako otroka najbolje zaščititi proti pikom komarja?

Foto: BubbleBite

Kako otroka najbolje zaščititi proti pikom komarja? Odgovor na to vprašanje je Anti Mosquito Skin Care Cream – naravna in veganska krema proti komarjem, ki jo je razvilo slovensko zagonsko podjetje BubbleBite. Tudi zaradi tega ker je popolnoma naravna zaščita!

100% naravna in veganska zaščita

Foto: Bubble Bite

Za začetek se obrnimo k naravi. BubbleBite je razvil Anti Mosquito Skin Care Cream, prvo slovensko naravno zaščitno kremo proti komarjem. Izdelek je dermatološko testiran in primeren za vse tipe kože. Ne vsebuje sintetičnih biocidov, sulfatov in parabenov. In kar je še pomembneje, krema ni testirana na živalih, kar je potrdilo, da je podjetje popolnoma zavezano k trajnosti in etičnim praksam. V podjetju BubbleBite so naravo postavili na absolutno prvo mesto. Hkrati pa so se zavezali, da bodo vsi njihovi produkti, tudi v prihodnosti ogljično nevtralni. Vizija podjetja je, da se proti naravi ni potrebno boriti, temveč je njeno moč potrebno uporabiti v izdelkih za kozmetiko, ki združujejo več funkcij.

Dvojni učinek: zaščita in nega

Že starejši so rekli, da je “dvakrat mera, enkrat reža”. Anti Mosquito Skin Care Cream zagotavlja zaščito in nego hkrati. Poleg tega, da odganja komarje in druge ugrizne žuželke, krema tudi vlaži kožo. Kot taka je primerna za vsakodnevno nego kože, kar pomeni tudi prihranek denarja. V skladu s filozofijo podjetja lahko kremo uporabljate za več namenov hkrati. Tudi zato je izjemno primerna za pohodnike in vse tiste, ki imate radi izdelke, ki so kot švicarski nož.

Krema proti komarjem za otroke – kako otroka najbolje zaščititi proti pikom komarja?

Toplejše vreme pomeni več časa preživetega na prostem, kjer so otroci bolj izpostavljeni pikom komarjev. Piki komarjev so lahko ne le neprijetni, ampak tudi zdravstveno tvegani, saj lahko prenašajo resne bolezni, kot so malarija, bolezen zahodnega Nila in zika.

Najboljši način za zaščito otroka pred komarji je uporaba Anti Mosquito Skin Care Cream. Krema deluje tako, da odganja komarje in druge ugrizne žuželke, hkrati pa nudi hranilnost otrokovi koži. Lahko se uporablja tudi samo kot vlažilni losjon, kar je priročno za vse starše.

Zakaj je krema dosti boljša od spreja

Kako otroka najbolje zaščititi proti pikom komarja? Tako, da kremo nanesete na telo in ne špircate potencialno dražečih sprejev po otrokovi koži. Primerjamo med sprejem in kremo za odganjanje komarjev.

Nanos: Nanos kreme je preprostejši in bolj natančen. Lahko ga enostavno nadzorujete, da preprečite stik s sluznico in očmi, kar je posebej pomembno pri otrocih. Nanos s krema je tudi temeljitejši, saj z ročnim nanosom poskrbite za popolno pokritost vseh odprtih delov telesa.

Vonj: Krema Anti Mosquito Skin Care Cream ima prijeten vonj sivke in limonske trave, kar je v velikem kontrastu s kemičnimi vonjavami, ki jih pogosto najdemo v zaščitnih sprejih.

Nega kože: Poleg zaščite pred piki komarjev, krema za kožo ponuja tudi dodatne negovalne lastnosti. Vsebuje sestavine, ki kožo mehčajo, jo hranijo in ji dajejo sijaj. V nasprotju s tem spreji pogosto izsušijo kožo, brez da bi ji ponudili katerokoli dodatno nego.

100% naravne sestavine: Krema Anti Mosquito Skin Care Cream je izdelana iz 100% naravnih in skrbno izbranih sestavin, ki zagotavljajo popolno zaščito pred komarji, hkrati pa vaši koži nudijo prijeten vonj in občutek svežine.

Zato, če iščete zaščito proti komarjem, ki je enostavna za uporabo, prijazna do kože, ima prijeten vonj in jo poleg tega še neguje, je krema proti komarjem Anti Mosquito Skin Care Cream odlična izbira.

Dodatne Informacije

bubble-bite.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.