fbpx

Kako preprosto očistiti žar s kisom in rdečo čebulo

Foto: envato

Topli dnevi vabijo na prosto, z njimi pa se začenja tudi sezona piknikov. Po prijetnem druženju in odlični hrani, pa je vsak žar potrebno tudi temeljito očistiti. V prispevku vam razkrivamo nasvet, kako hitro in enostavno očistiti žar, naj bo plinski ali električni.

Čiščenje žara je tista manj prijetna dolžnost po dobrem pikniku. A s tem nasvetom, boste žar očistili hitro in preprosto.

Beli kis in rdeča čebula sta zmagovalna kombinacija

Električni žar lahko nekoliko segrejete. Polijete ga z belim kisom , da se maščoba čim hitreje raztopi. Nato vzemite polovico rdeče čebule, ki je nekaj časa stala in z njo postrgajte maščobo. Nato vzemite alu folijo, jo zmečkajte in očistite rešetke ter izperite.

Za čiščenje uporabite čebulo in kis.
Foto: Burhan / Unsplash

Pri žarih na oglje je treba redno odstranjevati pepel in manjše ostanke oglja, pri čiščenju rešetk pa bodite pozorni, da z drgnjenjem ne pretiravate, saj lahko tako poškodujete sloj, ki preprečuje prijemanje mesa.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!