Kako se glede na astrološko znamenje spopadaš z božično-novoletnimi prazniki?

Kako se glede na astrološko znamenje spopadate z božično-novoletnimi prazniki? Rojeni v znamenju kozoroga ste brez stresa, levi pa uživate v darilih.

Počitnice za bika pomenijo ogromne količine hrane, zato začne že prej kupovati živila in kopičiti zaloge hrane. Raki pa predčasno izberejo najljubše recepte za sladice. Bik vse naredi prej in tako nekaj tednov pred božičem okrasi božično drevo. To atmosfero enostavno obožuje. Kaj pa tvoje znamenje?!

Oven

Pripadniki tega znamenja radi počnejo vse hitro in učinkovito. Nimajo nakupovalnih seznamov, ne marajo priprav, preprosto gredo v akcijo. Če lahko, raje prepustijo kulinarični del nekomu drugemu. Kupili bodo božično drevo, šli v nabavo potrebnih živil in iz kleti prinesli božične okraske. Vse, kar vključuje konkretno in fizično delovanje, zanje ne predstavlja težav. Ponavadi jim ta del leta ni posebno astrološko naklonjen, zato preučijo, kako se izogniti prevelikemu stresu in naporu.

Bik

Bik ima rad praznike, ker ga spominjajo na vonj peke peciva in tudi zato v teh dneh resnično uživa. Ne mara hitenja, ne prenese gneče in vrveža ter ima rad preprostost in praktičnost. Potrudil se bo vse potrebne priprave opraviti prej ali v času, ko v trgovinah in na cestah ni gneče. Božično drevo bo okrasil celo tedne pred božičem, hladilnik pa bo poln hrane in pijače že v začetku decembra. Ker je odličen gurman, se vse vrti okoli njegove praznične mize in nihče ni bolj vesel, ko lahko ta praznik praznuje z ljudmi, ki so mu najbljižje.

Za mnoga znamenja je hrana na prvem mestu!

Dvojčka

Ker ni poseben hišni tip in nerad ostaja dlje v kuhinji, če mu ni treba, bo poskrbel, da bo vse, kar potrebuje za božič, dostavljeno bodisi z dostavo ali celotno nabavo. Kuhanje vselej prenese na druge, pa naj gre za starše ali partnerja. Namesto da bi cele dneve pekel pecivo, ga bo kupil v slaščičarni. Zakaj bi vsako leto kupoval božično drevo, ko lahko uporabi umetno … V sebi želi preživeti te počitnice zunaj, v družbi, se imeti lepo. Ne bo dovolil, da mu obveznosti ukradejo energijo in čas.

Rak

Ni večjega “gušta” za raka kot je družinski praznik, torej božič. Njegova glavna naloga je kuhanje in priprava sladic, v čemer pogosto uživa. V celoten postopek bodo vključili najmlajše družinske člane in iz vsega naredili prijetno druženje in dobro zabavo. Posebno pozornost bo posvetil nakupu daril, pisanju božičnih voščilnic in okrasitvi božičnega drevesa. Njegov dom za božič postane oaza topline, užitka in očarljivih vonjav. Ko je nesrečen in nezadovoljen, se bo odpovedal vsemu ter praznike namenil počitku in se umaknil v samoto.

Lev

Biti razkošen, imeti vsega v izobilju – je božični moto tega znamenja. Levinje rade kupujejo darila in pri tem ne skoparijo, zlasti ko gre za ljudi, ki jih imajo rade. Lev bo poskrbel za največje božično drevo, posebne vrste, ki dolgo ostane sveže v zaprtih prostorih. Njegov življenjski prostor je poln okrasnih božičnih predmetov. Pred božičem doma posluša božično glasbo, božič pa je zanj praznik ljubezni in obilja.

Okraski in malenkosti, ki naredijo celoto – cenijo mnogi!

Devica

Brez načrta in dobre organizacije devica postane nervozna in zlovoljna. Zato lahko božič brez nakupovalnega seznama in aplikacije za načrtovanje zanjo postane vir velikega stresa. Naredi vse veliko pred ostalimi, od nakupa daril do nakupa vseh živil, ki jih bo potrebovala med božičnimi prazniki. Predčasno bo pekla tudi pecivo, najkasneje v začetku decembra bo kupovala darila, vse zato, da bo božični večer doživela v mirnem stanju, zadovoljna in brez skrbi. In še nekaj ji ostane! To je temeljito čiščenje stanovanja. Zanjo je božič praznik vonjav in kraj, kjer se zbere ožji krog ljudi, ki so ji najbolj pri srcu.

Tehtnica

Božič je za vsako tehtnico čas, ko se želi še bolj povezati z drugimi, zato vse, kar počne, naredi iz tega namena. Saj ne, da za tiste dni pripravlja kaj posebnega. Od kuhanja in čiščenja se najraje druži s prijatelji in partnerjem. Edino, česar ne prepusti naključju, je nakup daril in okrasitev drevesa. Temu posveča veliko pozornosti – od kakovosti okraskov, do okrasnega papirja, v katerega zavija darila. Božič je priložnost, da pokaže ljubezen do tistih, ki ji nekaj pomenijo. Zanjo je pomembno, da v tistih dneh ni sama. Želi ugajati, želi se počutiti ljubljeno in hkrati več misli na druge kot nase.

Škorpijon

Pripadnika tega znamenja vsa ta božična evforija ne zanima posebej, a prav tako noče ničesar prepustiti naključju. Meni, da je dobro imeti vse pod nadzorom, zato bo z veseljem najel druge, da bodo nekaj naredili zanj, nato pa samo preveril, ali je vse urejeno in narejeno. Kot gurman bo poskrbel, da bo jedilnik načrtoval vnaprej in da bo dovolj hrane in pijače, ne preveč, ne premalo. Božič lahko preživi brez božičnega drevesa, z le nekaj okraski, vendar bo tam pristal na kompromis, bolj zaradi drugih. In zagotovo se bodo škorpijoni poskušali izogniti gneči v nakupovalnih središčih, zato bodo nakup daril prepustili partnerju.

Strelec

Ni posebno navdušen na prazniki, vendar spoštuje tradicijo. Če za te praznike ne bo kam odpotoval, kar mu predstavlja posebno zadovoljstvo, se bo pridružil družinskim članom pri pripravi okusnih jedi in okrasitvi stanovanja. V ničemer ne bo pretiraval, tudi v darilih ne. Bolj kot za stvari in darila skrbi za ljudi in užitke. Zato bo maksimalno poenostavil vse potrebne naloge. Skuhal bo čim bolj preprosto božično kosilo, ki ne bo vzelo preveč časa in se ne bo obremenjeval s pecivom, ampak ga bo kupil ali naredil sladico, ki ni zahtevna.

Božično okrasje – nekaj kar ne sme manjkati!

Kozorog

Čeprav je uspešen v poslu in v karieri, se ne zna vedno spoprijeti s kuhinjo in reševanjem gospodinjskih opravil. V pomoč bo pri praktičnih zadevah, če pa mu to ni všeč, bo raje najel ljudi, ki lahko nekaj naredijo zanj. Ker je brezhiben pri načrtovanju in organizaciji, nič ne bo pogrešil! Vendar tudi ne bo dovolil, da božič postane en velik stres in izziv! Enostavnejše je bolje, to je moto, ki se ga drži. Te dni bo izkoristil za dober počitek stran od dela in odgovornosti. Verni kozorogi bodo celotnemu božiču dali močno duhovno in versko razsežnost.

Vodnar

Le da je okrog njega čim več ljudi, tudi v tistih časih, ko se vsi umaknejo v svoje domove in se posvečajo družini. K sebi bo povabil prijatelje, jih prosil, naj sodelujejo pri okrasitvi doma in vseh pripravah, potrebnih, da bo božič čim bolj zabaven in prijeten. Tradiciji ni posebej nagnjen, iz nje pa bo vzel najboljše – povezanost, sodelovanje, dom in družino. Ne mara načrtovanja, zato bo marsikaj naredil spontano in v zadnjem trenutku. Ampak bo delovalo. Vodnarji bodo prižgali dišeče sveče, ustvarili prijetno vzdušje v domu in z veseljem delili slike svojega lepo urejenega doma na družbenih omrežjih.

Klasika! Za mnoge nepogrešljiva!

Ribi

Nagiba se k zavlačevanju do zadnje minute, zato je, ko ukrepa, neustavljiva sila. Na poti pogosto nekaj pozabi, zato se vrne in izgubi veliko časa. A na koncu mu nekako vse uspe. Zanjo je zelo pomembno, da je v njenem domu dovolj hrane in pijače, zato bo temu delu namenil posebno pozornost. Božič obožuje zaradi vseh teh pisanih okraskov, božičnih uspešnic in povezav s tistimi, ki jih ima rada. Ti prazniki so za ribe še posebej romantični in napolnjeni z ljubeznijo, vse ostalo pa so le spremljevalni detajli, ki bogatijo celotno zgodbo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!