fbpx

Kako se spopasti s psihopatskim šefom?

Kako se ubadati s psihopatskim šefom?

Kako se spopasti s psihopatskim šefom? Verjetno nikogar ne preseneti dejstvo, da ljudi, ki trpijo za psihopatijo in niso sposobni empatije, kljub temu (ali pa morda ravno zato) nemalokrat najdemo na vodilnih položajih. Mnogi uspešni ljudje, kot so vodilni politiki, genialni kirurgi in nezamenljivi menedžerji, so označeni za psihopate. Za običajnega človeka obstaja torej določena možnost, da se na svojem delovnem mestu sreča s psihopatskim nadrejenim. Kako se odzvati v takšnem primeru?

Kako se spopasti s psihopatskim šefom? Na univerzi v Britanski Kolumbiji so naredili raziskavo, s kakšno obliko komunikacije ima psihopat zmanjšano možnost manipulacije in zmage na račun drugega. V raziskavi, v kateri je sodelovalo več kot 200 študentov, so ugotovili, da je pri psihopatskih nadrejenih veliko lažje kaj doseči, če komunikacija ne poteka osebno.

Imaš psihopata za šefa? Po branju tega članka ti bo lažje.
Imaš psihopata za šefa? Po branju tega članka ti bo lažje.

Psihopatovo ključno orodje pri prevladi in manipulaciji je netelesna govorica, v katero lahko vključi samozavesten stisk roke, vztrajno gledanje v oči in pretirano samozavesten nasmeh.

PREBERITE ŠE: 7 razlogov, zakaj je dobro igrati računalniške igrice

Ko se boste naslednjič znašli na nasprotnem bregu s psihopatskim nadrejenim, se poskusite izogniti osebni komunikaciji in konfliktom. Zahteve rešujte prek drugih komunikacijskih kanalov. Na srečo nas je tehnološka revolucija za ta boj dobro opremila.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!