fbpx

Kako shraniti lubenico, da bo čim dlje ostala sveža?

Napake pri shranjevanju lubenice

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Lubenica je zelo osvežujoča in res paše v teh vročih dneh. Vam je normalno, da jo shranite na hladno v hladilnik, kajne? Saj je hladna še bolj tekne. Pa je res potrebno shraniti celo ali kose v hladilniku?

Strokovnjaki pravijo, da hladilnik ni vedno najboljše mesto zanjo.

Kako jo shraniti, da bo čim dlje ostala sveža?

Jo shraniti v hladilnik ali ne? Foto: Art Rachen / Unsplash

Svetujejo, da lubenico, ki še ni čisto zrela, pustite na sobni temperaturi, vendar izven neposredne sončne svetlobe, saj bo tako ohranila hranilne snovi in ​​okus, medtem ko bo v hladilniku hitreje izgubila okus in barvo.

V prostoru, ki je zmerne temperature ali rahlo klimatiziran, bo lubenica zdržala do dva tedna.

Če je že zrela in je nimate časa pojesti, je ne režite. V tem primeru daste celotno v hladilnik, kjer lahko ostane sveža še dva do tri tedne. Na ta način bo nizka temperatura upočasnila proces zorenja.

Narezana spada v hladilnik. Foto: Li Yan / Unsplash

Hladilnik je dobra izbira, tudi če je lubenica že narezana, koščke dajte v hermetično zaprto posodo za shranjevanje hrane ali v plastično folijo, da ohranite teksturo in sočnost, pa tudi, da lubenica absorbira čim manj drugih vonjav iz hladilnika.

Radi jo imajo majhni in veliki. Foto: Cottonbro / Pexels

Uživajte v njeni osvežilnosti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!