fbpx

10 idej, kako začeti pogovor na aplikaciji za zmenke, da boste dejansko prišli do zmenka

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Nihče ne more zanikati, da popularnost aplikacij za zmenke, kot sta npr. Tinder in Bumble, narašča, in da jih uporablja večina tistih, ki so trenutno samski. Vendar pa to ne pomeni, da je najti partnerja preko njih lahko. Kajti povsem normalno je, da vas misel na to, da bi začeli pogovor s potencialnim izbrancem, prestraši. Zato smo za vas pripravili 10 načinov, kako začeti pogovor na aplikaciji za zmenke ter tudi poskrbeti, da bo vodil do zmenka.

Začeti pogovor z nekom, ki se nam zdi privlačen, pač ni najlažje. Aplikacije za zmenke na prvi pogled izgledajo kot povsem enostaven način, kako najti partnerja, toda to nikakor ne pomeni, da nam ni najprej treba premagati strahu in pogovora s potencialnim izbrancem začeti.
Pomembno je, da se zavedate, da morebitna zavrnitev ne pomeni, da je z vami nekaj narobe– zanjo namreč lahko obstaja množica razlogov. Morda oseba aplikacije ne uporablja redno, morda je že našla nekoga, ki je pritegnil njeno pozornost, morda se zaradi kopice pogovorov počuti preobremenjeno… Vsekakor pa boste na tak način vedeli, kakšna je situacija in ne gojili lažnih upov.

Zavrnitev ne pomeni, da je z vami nekaj narobe Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

10 idej za začetek pogovora

Pri začetku pogovora je pomembno, da se potrudite, da bo verjetnost odgovora čim večja. Zato predlagamo, da osebi postavite vprašanje, na katerega bo lahko odgovorila na daljši način. Tako boste tudi poskrbeli, da svojega časa in energije ne boste namenjali tistim, ki imajo aplikacijo le zaradi dolgčasa oz. iz neresnih namenov.
Pogovor lahko začnete tako, da osebo povprašate o nečem, povezanim s fotografijami na njenem profilu, lahko pa uporabite eno od 10 idej na našem seznamu:

  • Kaj je tisto, kar te najbolj veseli ta teden?
  • Katero je tisto zanimanje, o katerem bi lahko govoril ure in ure?
  • Si v zadnjem času prebral kakšno zanimivo knjigo?
  • Kaj te je nazadnje nasmejalo do solz?
  • Povej mi o filmu ali knjigi, ki ti je spremenila življenje.
  • Kateri poklic bi opravljal, če bi lahko počel karkoli?
  • Kako bi izgledalo tvoje sanjsko življenje?
  • Predstavljaj si, da lahko potuješ v preteklost. V katero obdobje bi se odpravil?
  • Povej mi o svojem skrivnem talentu.
  • Katere tri predmete bi vzel s seboj na samotni otok?
Pravi začetek pogovora lahko vodi do ljubezni Foto: Cottonbro / Pexels

Kako pogovor nadaljevati?

Začetek pogovora je seveda le prvi korak. Zato po njem poskrbite, da se komunikacija nadaljuje: ko vam oseba odgovori, ji lahko postavite dodatno vprašanje, pogovor navežete na vašo izkušnjo, se pošalite… Pogovor bo lažje tekel tudi, če ugotovita, da imata podobne interese, poglede na življenje itd. Pozorni bodite tudi, da bo vaše odpisovanje redno: seveda vam ni treba vsega dne preživeti na telefonu, vendar pa osebe, s katero se pogovarjate, nikar ne pustite čakati več dni.
Vprašanja vam bodo pomagala tudi ugotoviti, ali je vaš sogovornik oseba, s katero se vidite v prihodnosti. Seveda je najpomembnejše spoznavanje v živo, vendar pa lahko že samo prek pogovora presodite, ali se s sogovornikom strinjate glede stvari, ki so za vas v razmerju glavne. Na tak način boste preprečili zmenke s tistimi, s katerimi nimate veliko skupnega ter prihranili svoj dragoceni čas in energijo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!