fbpx

Kako hitro zaspati: ideja, ki je preplavila Tik Tok

Foto: envato

Vsi smo se že znašli v situaciji, ko kar nismo in nismo mogli zaspati. Če ste imeli naslednji dan službo, ste verjetno mrzlično šteli ure, ki so vam še ostale do jutra, in to je vašo sposobnost spanja še zmanjšalo. Da do tega ne bi več prišlo, smo za vas pripravili način, kako najhitreje zaspati, ki je preplavil družbeno omrežje Tik Tok.

Če se soočate z nespečnostjo, pri tem nikakor niste edini. Kar 36% odralih naj bi se vsaj enkrat tedensko srečalo s tem problemom, pa naj vzrok leži v skrbeh, s katerim se spopadajo tekom dneva, pomanjkanju rutine, neurejeni prehrani ali pa so k nespečnosti preprosto nagnjeni.
Zato je marsikoga razveselilo, da se je na socialnem omrežju Tik Tok kar naenkrat znašla rešitev: nova tehnika, kako zaspati, ko se nam zdi, da do spanca nikakor ne moremo. Mnogi uporabniki so opazili, da tehnika, ki jo je objavi dr. Karan Raj, res deluje, in da so se po urah premetavanja v postelji kar naenkrat znašli v svetu sanj.

Nespečnost marsikomu ni tuja Foto: Kinga Cichewitz / Unsplash

Dr. Karan Raj je svoj nasvet objavil, ker nespečnost tudi njemu ni tuja. Pojasnil je, da so se njegove težave s spanjem začele, ko je pričel z zdravniško kariero: takrat je preizkusil več uspavalnih tehnik, ki pa nanj niso imele pravega učinka. Nato pa je končno našel način, za katerega je bil sprva prepričan, da ne bo deloval: tehniko paradoksa. Na srečo se je izkazalo, da je prav ta tehnika izjemno učinkovita, in zato se je odločil, da jo bo delil s souporabniki Tik Toka.
Tehnike paradoksa se lotite na povsem preprost način: ko ležete v posteljo, si recite, da ne smete zaspati. Vseeno pa luč ugasnite, telefon in ostale elektronske naprave pa pospravite. Zvijača se skriva v tem, da se naši možgani po navadi osredotočijo prav na tisto misel, ki se ji želimo izogniti: zato se boste, ko ležite z odprtimi očmi in se silite ostati budni, hitro počutili utrujeni in tako končno zaspali.

@dr.karanr

Weird Sleep Hack

♬ Night Trouble – Petit Biscuit

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!