fbpx

Za te modne trende si želimo, da nikoli ne bi obstajali

Foto: envato

GLAMI, vodilna evropska platforma za odkrivanje mode, je razkrila trende, ki jih kupci ne želijo videvati na ulicah!

Evropejci iz devetih držav so imeli priložnost za en dan postati »modna policija« ter opozoriti na sloge, trende in navade, ki smo jih vsaj enkrat v življenju že preizkusili, čeprav si tega ne želimo priznati! Več kot 27.000 obiskovalcev GLAMI, je imelo priložnost izraziti svoje pomisleke na vprašanje: Za katere navade in trende si želite, da bi izginili iz ženske/moške garderobe?

Najbolj nepriljubljeni trendi moške mode


Nogavice s sandali kraljujejo na seznamu najbolj nezaželenih modnih navad vseh časov! Tako moški kot ženske si želijo, da jim tega trenda na moških nogah nikoli več ne bi bilo treba videti! Visoke nogavice z mokasini so morda del pravega ‘očkovega videza’, vendar se zdijo zastarele in sila nepriljubljene, saj so bile izbrane kot drugi najmanj moden trend. Morda so videti kul na igrišču za golf, a tukaj se njihova zgodba tudi konča!

Hip hop ima že nekaj let velik vpliv v modni industriji. Mnogi moški se odločijo, da bodo svoje obleke dopolnili z zlatim nakitom, kot so verige ali prstani, torej z dodatki, ki izhajajo iz te kulture. Morda gre za vroč trend, vendar se zdi, da mu ženske niso naklonjene.

Nujna ali samo modna izbira? Ne glede na to, kako velik napredek je industrija kopalk dosegla pri oblikovanju udobnih moških kopalk, se zdi, da je spodnje perilo, ki se nosi pod moškimi kopalkami, eden tistih trendov, ki jih potrošniki radi nosijo, a jih hkrati tudi ne marajo videti! Tako moški kot ženske so ga uvrstili med top 5 najbolj nezaželenih.

Od domačega vrta do modne piste prestižne znamke Balenciaga – ‘kroksi’ bodo vedno vroča tema razprav. Jih je treba nositi kot obutev za vsak dan? Ali naj ostanejo samo za hišna opravila, kot je vrtnarjenje? Odgovor povsem jasen – krokse obdržite za svoj vrt!

Seznam se konča s trendom iz 90-ih, za katerega se zdi, da ni tako priljubljen, čeprav ga opazimo pri številnih najstnikih! Pasne torbice so morda enostavna rešitev za moške, saj lahko v njih spravijo telefon, denarnico in ključe, vendar so še vedno med najbolj nepriljubljenimi izbirami za moške.

Najbolj nepriljubljeni trendi ženske mode

Zdi se, da se modni trendi pri ženskah menjajo še hitreje kot pri moških. In predno neko oblačilo in dodatek postane vsesplošno uporaben in trendy, ga “modna policija” že razglasi za stvar preteklosti.

Obiskovalci GLAMI so na med najbolj nepriljubljene trende uvrstile vzorec za katerega že dve leti poslišamo, kako je “in”. Gre za leopardnji vzorec, za katerega je jasno, da naj ostane tam, kjer mu je mesto – torej na leopardu. V 90-ih letih so prevladovale kavbojke z nizkim pasom, a na srečo nas je srečala pamet in smo tovrstne klače pospravili globoko v omaro. Številne ženske mislijo, da hlačne nogavice sodijo k odprtim čevljem, a GLAMI modna policija pravi, da je to eden najbol neznosnih trendov, ki damo naredi neprivlačno.

Če se ozremo po ulicah, bomo opazili, da predvsem mlajša dekleta v zadnjih letih posegajo po crop topih, pasni torbici in belih nogavicah z natikači. Nekoč smo taki modi slabšalno rekli “češka moda”, zato ne preseneča, da tudi našim ocenjevalcem to ni všeč. Čeprav se ti zdi udobno, raje razmisli o drugih opcijah.

Hip hop trend prevelikih oblačil že nekaj let kraljuje med ponudniki mode. Verjamemo, da je trend hipen in da se bo počasi umaknil, saj si možki nikakor ne želijo gledati žensk v vrečastih oblačilih brez kančka ženskosti.

In kje so se znašle med moškimi tako osovražene balerinke? Žal nam raziskava projekta Fashion (Re)search tega ni pokazala, a zelo verjento so med TOP 10 najmanj priljubljenih ženskimi modnimi trendi.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.