fbpx

Kako si olajšati vaš naslednji let z letalom

Potovanje je vedno zabavna in vznemerljiva izkušnja, vendar prebijanje skozi letališče zna biti kdaj pa kdaj prava nočna mora. Lahko se zgodi, da nas na letališču pričaka neznosno dolga vrsta, neprijazno osebje ali zamuda leta. Zato smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov kako si olajšati vaš naslednji let.

Z upoštevanjem teh nasvetov se boste namreč izognili neprijetnim situacijam, hkrati pa vam bodo prihranili kakšen evro v vaši denarnici.

1. S seboj imejte dve prozorni vrečki, ki se varnostno zaprejo, da ločite tekočine. Dve v primeru, če eno izgubite.

2. Imejte s sabo svoje prigrizke, saj so velikokrat na letališčih cene le-teh resnično vrtoglave.

3. Izberite kontrolno točko, ki je skrajno na levi strani, saj naj bi tako prihranili s časom. Raziskave kažejo namreč, da ker je večina ljudi desničarjev, se le-ti najprej obrnejo desno, zato storite nasprotno in pojdite levo.

4. Imejte vaš prenosni računalnik na mestu, ki je enostavno dostopno, saj večinoma na letališčih prenosnike skenirajo ločeno od ostale vaše prtljage.

5. S seboj vzemite šal, pulover ali lahko odejo, saj je večkrat na letališčih ali na letalu lahko precej hladno.

6. S seboj imejte vlažilne robčke za roke, predvsem zaradi različnih bacilov na vsemogočih mestih.

7. Pred samim odhodom od doma preverite kakšno je stanje na letališču, če lahko pričakujete gnečo, zamudo ali odpoved leta.

8. S seboj imejte prenosni polnilec za vaš mobilni telefon v primeru, da naletite na gnečo pri vtičnicah.

9. Na svoj pametni telefon si naložite aplikacijo Google Maps, ki deluje brez internetne povezave, saj boste lahko kjerkoli na poti potrebovali zemljevid.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.