Kako v najkrajšem možnem času pokuriš največ kalorij?

Štiri odlične vaje, ki lahko pripeljejo do zavidljivih rezultatov!

Zadnjič posodobljeno: :

Amanda Lee, ena izmed osebnih trenerk zvezdnice Kourtney Kardashian, je za portal Poosh sestavila vaje, s katerimi lahko v kratkem času pridete do zavidljivih rezultatov.

“Ti gibi in vaje HIIT so superučinkoviti, ker za 24 ur pospešijo metabolizem, tudi v mirovanju, zato naše telo še naprej kuri maščobe, ko z vajami že končamo. Prav tako z njimi porabite največje število kalorij v najkrajšem možnem času, zato so te vaje marsikomu najljubše,” je za Poosh povedala Leejeva. Prav tako je pripravila video, v katerem si lahko ogledate zaporedje vaj.

Pa si poglejmo, kakšne vaje morate izvajati, da dosežete hitre rezultate. Pripeli smo tudi posnetke, ki ponazarjajo, kako pravilno izvesti posamezno vajo!

Vojaški poskoki (burpees)

Skočite v zrak in dvigni teroke. Počepnite in položite roke na tla pred seboj. Skočite nazaj z obema nogama tako, da ste v položaju deske. Skočite z nogami naprej, proti rokam. Ponovno skočite v zrak in dvignite roke proti stropu. Ponovite 10-krat.

Počep in skok v višino (in/out jump squats)

Stojte trdno na tleh, s stopali v širini bokov. Počepnite, nato pa odskočite s tal tako, da ostanete v nizkem položaju in razširite noge. Ponovno skočite, tokrat se naj stopala vrnejo v širino bokov. Nadaljujte z menjavanjem obeh položajev. Ponovite 20-krat.

Poskoki iz izpadnega koraka (jumping lunges)

Postavite se v pozo izpadnega koraka (na primer leva noga naprej). Skočite in preklopite noge tako, da pristanete z nasprotno nogo pred seboj (z desno nogo). Skačite naprej in nazaj, izmenjujte noge in se čimmanj ustavljajte. Ponovite 12-krat.

Smučarski skoki (ski jumps)

Začnite v ravnem položaju. Skočite na desno stran, na desno nogo, spusitite se na tla in se z roko dotaknite tal, medtem pa levo nogo položite za seboj. Zdaj skočite na levo stran in menjajte nogi. Čimmanj se ustavljajate. Ponovite 12-krat.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Fitnes miti: kateri držijo in kateri ne?