Kakšen pomen se v resnici skriva za različnimi vrstami poljubov?

Zadnjič posodobljeno: :

Nekdo je dejal, da obstajata dve vrsti poljubov tisti, ki ga ukradete, in tisti, ki ga želite ukrasti. A stvari niso tako preproste. Obstaja več kot 30 vrst poljubov in vsak od njih ima drugačen pomen.

Če se poljubljate kar tako, brez da mislite resno, teh posebnih občutkov ne boste nikoli zares začutili. Nikoli ne boste doživeli veselja ob povezovanju z drugo osebo na najbolj intimni ravni, ko se vaša duša prepleta z njihovo.

Če se ne poljubljate iz ljubezni, nikoli ne boste poznali pravega pomena poljubljanja.

Saj poznate tisti občutek, ko imate osebi toliko za povedati, pa ne najdete pravih besed, kajne? Ko je vaše telo napolnjeno s toplino in navdušenjem zaradi sreče, ko imate v življenju tisto posebno osebo, pa ne veste kako ji to pokazati?

Kadar besede ne izražajo naših misli in občutkov, se zanašamo na svoja telesa. Dejansko nam lahko naša telesa povedo več, kot bi lahko kdajkoli povedale besede. Lahko napišete najbolj romantično pesem na svetu, če pa teh občutkov ne znate izraziti s telesom in dušo, jih potem v resnici ne mislite.

Vsak vam lahko reče, da ste lepi, a le malo njih vam lahko da občutek, da se počutite tako. Včasih so besede odveč in ne zato, ker slovarji niso dovolj veliki, temveč zato, ker nekaterih občutkov ni mogoče izraziti z besedami.

via GIPHY

Poljubljanje nam pomaga, da se povežemo in gojimo intimnost

Ko govorimo o intimnosti v odnosih, se pogosto sklicujemo le na njene fizične vidike, kot so držanje za roke, objemanje, ljubljenje, in seveda poljubljanje. Čustvena intimnost pomeni globlje povezovanje z drugim človekom, kjer izražate svoje ranljivosti, občutke itd.

S poljubom lahko izrazite svoja čustva, strahove in druga čustva, ki jih je težko (če ne celo nemogoče) izraziti z besedami. Poljubljanje nam pomaga, da se povežemo tako na fizični kot na duhovni ravni, vendar le, če se poljubljamo, kot da to resnično mislimo.

Če nekoga poljubite, lahko spoznate, koliko jim je mar za vas, ne da bi izgovoril niti eno besedo. Če poljubite nekoga, si lahko v sekundi izmenjate toliko informacij. To je tako, kot bi slikali sliko, ki je nevidna drugim, in samo vidva poznata njen pravi pomen.

S poljubljanjem nekomu sporočamo, da je pomemben, da je za nas poseben in trenutno ne bi želeli biti nikjer drugje. Obstajajo različne vrste poljubov in vsak od njih ima skrit, poseben pomen. Na primer, poljub na lice lahko razumemo kot prijateljski in romantičen poljub. Lahko je oblika podpore ali znak oboževanja.

via GIPHY

Različne vrste poljubov imajo lahko različne pomene, vendar je vsak od njih enako pomemben

Nikoli ne podcenjujte poljuba, naj bo to poljub na vrat ali poljub na lice. Obstaja toliko priljubljenih vrst poljubov, zaradi katerih je poljubljanje samo po sebi prava umetnost. Imamo eskimski poljub, čelo, poljub metulja, poljub na roko in celo poljub Spider-Mana.

Verjeli ali ne, imamo tudi poljub, ki se imenuje poljub z ušesno školjko. Fascinantno je, kako poljubljanje zajema vsak posamezen del telesa in duše. Vsak izmed njih poseben.

Poljub na čelo je eden najbolj romantičnih in najmočnejših. Zakaj?

Ker je nekje vmes. Poljub na čelo ni ne romantičen, ne prijateljski, ampak je veliko več kot le to. Pravi: “Cenim te. Spoštujem te. Varujem te. Vedno bom zraven tebe, ne glede na vse.”

Je znak čiste ljubezni in zaupanja. Običajno so moški tisti, ki ženske poljubljajo na čelo, vendar to ne sme biti omejeno samo na moške. Če želite, lahko svojega moškega brez skrbi poljubite na čelo.

via GIPHY

Kar zadeva poljubljanje, ni prostora za stereotipe o spolih. Moški ne bi smeli biti vedno prvi, ki začnejo poljubljati (zlasti na prvem zmenku). Ženska lahko tudi poljubi svojega moškega kadarkoli hoče.

Tako kot petje, je tudi poljubljanje univerzalni jezik, ki ga razumemo vsi, in je vsem na voljo brezplačno. Vsakdo lahko poljubi nekoga, vendar ni vsak poljub iskren. Zato bodite ena redkih oseb, ki poljubi z vsem telesom in dušo. Ko poljubite nekoga, ga poljubite z vsakim atomom svojega bitja.

Predstavljajte si, da je poljub kot čudovita melodija, ki jo ustvarjate s svojo posebno osebo. Naj ne bo vsak poljub enak, ker ne bi smel biti enak. Vsak poljub bi moral biti drugačen, ker resnična ljubezen ne stagnira. Prava ljubezen se razvija. Pleše, ustvarja in nam pomaga, da postanemo najboljša različica sebe.

Različne vrste poljubov imajo različne pomene, vendar nam vsi dajejo upanje in se zaradi njih počutimo posebne. Ne glede na to, kje nas poljubijo, nam vsak poljub pove, da na tem svetu nismo sami. Pove nam, da nekdo za nas skrbi in nas ljubi.

Ko dojenček pride na svet, ga starši najprej spoznajo z ljubeznijo v obliki objemov in poljubov. Edini način, da se dojenček počuti varnega in zaščitenega v tem neznanem novem svetu, je, da ve, da je ljubljen. Ko rastemo, se naša potreba po ljubezni širi. Poljubi postanejo bolj smiselni, vsestranski in posebni. Vsakič, ko nas nekdo poljubi, stopimo v stik z novim delom sebe, za katerega sploh nismo vedeli.

Lepota vsakega poljuba je v njegovem namenu. Ni vsak poljub enak in naj ne bi bil. Nekateri poljubi nas navdušijo, zmedejo ali presenetijo. Nekateri poljubi so nezaželeni, drugi pa neuslišani.

Lepota vsakega poljuba je v njegovem večnem presenečenju. Nikoli ne veš, kako se boš počutil, dokler ga ne dobiš. Poljubi za lahko noč nam pomagajo hitreje zaspati. Poljubi za dobro jutro nam polepšajo dan. Poljubi za slovo nas opozarjajo, da nič ne traja večno in jutri ni zagotovljen.

Različne vrste poljubov lahko pomenijo različne pomene, vendar so vsi enako močni in vsi osmišljajo naše življenje.

via GIPHY

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ko v moškem vidiš te znake, potem postaja resno!