Nasveti, ki jih mora vsaka nosečnica slišati pred porodom

Foto: Jonathan Borba / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Ko ste prvič noseči, se vam zdi vse novo in nenavadno. Prvič vaše telo doživlja zelo velike spremembe in v vas raste novo življenje. In vse to se morda sliši zelo romantično in idilično, toda resničnost pogosto ni čisto takšna.

V resnici ste prikrajšani za spanje, ker vam je neprijetno v vsakem položaju, veliko oblačil na vas ni videti najbolje, oteženo je sedenje zaradi pritiska na mehur, poleg tega pa tudi težko stojite dlje časa. Težko si zavežete vezalke in če si sami depilirate noge, potem boste tudi na to morale za nekaj časa pozabiti. In veste kaj? Vse je v redu. Nosečnost ni enostavna in normalno je, da vas skrbi, kaj vas čakajo v prihodnje. Zato je tukaj nekaj pomirjujočih nasvetov, ki vas bodo dobro pripravili na največjo in najčudovitejšo spremembo v vašem življenju.

Ne skrbite glede poroda

Verjememo, da se porod sliši strašljivo, vendar gre za tolikokrat opravljen postopek, da obstaja velika verjetnost, da bo vaš porod minil kot vsak drug. Na srečo je medicina dovolj napredna, da lahko porod preživite popolnoma brez bolečin, a četudi začutite bolečino, boste nanjo hitro pozabili. Bolj pomembno je, da imate otroka in pred vami je celo življenje z njim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeanne 💋 (@jeannedamas)

Intenzivna čustva so normalna stvar

Normalno je, da ste zelo čustveni in da vsaka situacija z majhnim otrokom v vas povzroči naval čustev in hormonov. In ne mislimo samo na srečo, ampak tudi na žalost, ko mislite, da kaj ne delate prav, na krivdo, ki jo čutite, če si vzamete pet minut časa, na jezo v situacijah, ki vas frustrirajo. Dejansko sta vaše telo in vaš um po porodu v občutljivem obdobju in ne bi si smeli očitati, da niste ves čas čustveno stabilni.

Prvi tedni bodo zelo težki

Bodite pripravljeni, da ne boste spali. In da je vprašanje, kdaj točno boste lahko nekaj pojedli in se posvetili sebi. Vse bo občutljivo in vsak korak boste naredili s polno mero pozornosti. Zamenjali boste veliko plenic, dojili pogosteje, kot ste mislili, in nenehno se boste spraševali, ali je vse v redu. In ja, samo čas potrebuješ, da se navadiš na novo, majhno življenje v svojem življenju in na spremembe, ki jih prinese naziv mati.

Foto: Rodnae Production / Pexels

Nič ni narobe, če ne uživate v vsakem trenutku

Ni se treba pretvarjati, da ste v redu, če ne spite in če so vsa oblačila umazana od mleka, otroške hrane ali morebitnih iztrebkov, ki jih niste dobro očistili. Popolnoma v redu je priznati, da vam včasih ni prijetno, saj to ne pomeni, da svojega otroka ne ljubite in niste dobra mati.

Možno je, da boste še dolgo po porodu krvavili

Ja, žal je možno, da boste po porodu krvavili še do šest tednov. Morda se to ne bo zgodilo, vendar bodite pripravljeni na to možnost. Nekatere ženske prenehajo krvaviti v prvem tednu po porodu, vendar ne vsaka, zato bodite pripravljene. Seveda se ne bojte in vedite, da je vse normalno.

Pajacki (romperji) so edina otroška oblačila, ki jih potrebujete

Dojenčki hitro rastejo. Zato ne komplicirajte z neverjetni outfiti, ki so sicer lepi, a izjemno nepraktični in jih bo otrok prerastel v nekaj dneh. prve lepe fotografije boste posneli po tretjem mesecu starosti otroka, zato do takrat uporabljajte le praktična oblačila.
Da boste na prihod novega družinskega člana res dobro pripravljeni, preverite široko ponudbo na spodnji povezavi:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!