fbpx

Kam za 1. maj (2021): prepustite se domačnosti v pomurski regiji

Foto: Booking.com
Zadnjič posodobljeno: :

Če tudi vas navdušuje dejstvo, da lahko končno zapustite svojo regijo, vam svetujemo, da enega svojih prvih "pobegov" izpeljete v pomursko regijo. Lepa narava in odlična lokalna hrana vas bosta zagotovo prepičali, da tam ostanete nekaj dni. Zato vam predlagamo, da se odločite za eno od naslednjih nastanitev v pomurski regiji.

Ranč Jureš

Foto: Booking.com
Več kot 200 let stara kmečka hiša, ki je danes last družine Jureš, je bila nekoč domačija vplivne prleške družine Sagaj. S pomočjo močne volje in zagona ter s pridnimi rokami so jo obnovili in spremenili v ranč, kamor vas vabijo v rustikalno opremljene apartmaje ali v drevesno hišico. Apartmaji se nahajajo v obnovljeni kmečki hiši, izbirate pa lahko med Francovim (7 oseb) ali Stanetovim brlogom (5 oseb). Vsi apartmaji so opremljeni z brezplačnim brezžičnim internetom, kabelsko televizijo z ravnim zaslonom, so klimatizirani in ogrevani. Vsak apartma ima tudi bogato opremljeno kuhinjo in ločeno spalnico. Pred hišo so brezplačni parkirni prostori, veliko travnatih površin za gibanje, rekreacijo, piknike in druge aktivnosti na prostem. V toplejših dneh si privoščite skok v zunanji bazen ali prho pod zunanjim tušem. V primeru slabega vremena vam je znotraj objekta na voljo skupni prostor za druženje z namiznim nogometom, pikadom, biljardom in šankom.

Vila Izabela

Foto: Booking.com

Vila Izabela stoji na veliki ograjeni parceli s parkirnim prostorom. Sama hiša sestoji iz dveh nadstropij, vila pa je opremljena s šestimi spalnicami, dvema kopalnicama, dnevno sobo, jedilnim predelom, dobro opremljeno kuhinjo s hladilnikom in pralnico. Na zunanjih površinah okrog Vile Izabele si boste ob lepem vremenu lahko pripravili obrok v letni kuhinji s piknik prostorom, se razvajali v wellness modulu s savno ter jacuzzijem, zaplavali v bazenu ali se preprosto družili v hišici ob bazenu. Bazen je neogrevan in tako primeren za uporabo v poletnih mesecih. V kolikor potrebujete več prostora, lahko dodatno najamete tudi Hiško Izabelo z dodatnima dvema ležiščema ter lastno savno in masažno kadjo za dve osebi.

Lovenjakov dvor

Foto: Booking.com

Odlična hrana, prijazna postrežba, prijeten ambient in prekmurska gostoljubnost – tako bi lahko opisali Lovenjakov dvor, ki sestoji iz gostilne Lovenjak, manjšega in sodobno opremljenega Hotela Štrk ter domačije v prekmurskem stilu. Tukaj se ne boste le dobro najedli, ampak se boste vrnili v življenja naših babic in dedkov, seveda z nekaj več udobja in pa tudi z wellnessom. Lovenjakov dvor boste našli v naselju Polana v Murski Soboti, kjer vas bo najprej pozdravilo veliko gnezdo štorkelj, ki se tja vračajo že dobri 70 let. Prekmurska domačija je stara čez 170 let, njihova gostilniška dejavnost pa je nekoliko mlajša. Poleg gostilne stoji Hotel Štrk s 24 sodobno opremljenimi sobami, ob tem pa še domačija, v prekmurskem stilu urejen apartma, ki ga obkrožajo živali.

Sončna hiša

Foto: Booking.com

Butični hotel Sončna hiša je pravzaprav skrbno opremlja podeželska vila v osrčju Banovcev, kjer se človek zaziba v intimnost in sproščenost, kakršne je ponavadi deležen le doma. Osebje vam bo prijazno in ustrežljivo na dosegu roke, prav tako pa vam bodo pripravili zajtrk za bogove, ki bo zadovoljil najbolj razvajene gurmane, kot tudi tiste, ki so željni zdrave in uravnotežene prehrane. In ko smo že ravno pri kulinariki, velja še omeniti, da vas bodo morda presenetili tudi z vrhunskim zaključkom dneva, saj vas bodo, od časa do časa, popeljali v kakšno izmed izbranih, vrhunskih prleških in prekmurskih gostiln ali pa vrhunske kuharske mojstre povabili kar v Sončno hišo, da bodo posebej za vas pripravili izjemni “Degustacijski meni po prleško”.

Goričke iže

Foto: Booking.com

V neokrnjeni naravi v osrčju Križevcev v Prekmurju stojijo tri prelepe goričke hiške: Indašnja, Velbana in Konopljina iža. Apartmaji Goričke iže so vsekakor primerni za vse, ki želite pobegniti drvečemu tempu vsakdana v svet miru, lepote tišine in prelepe narave. Edinstvene hiške, zgrajene z veliko ljubezni, truda in potrpljenja, vam ponujajo pogled na vrt, zelenje, pokrajino, gozd, gore, podeželje ter vabijo na doživetja kulinarike ter naravno-kulturnih znamenitosti Goričkega. Goriške iže ponujajo tudi wellness. Namakate se lahko v jacuzziju ob gozdu, se odpravite v edinstveno savno iz hrastovega soda z raznobarvno osvetlitvijo, ki se nastavlja z daljincem, v poletnih mesecih pa se lahko ohladite v bazenu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!