fbpx

10 subtilnih stvari, ki dokazujejo, da si privlačnejša, kot meniš sama

Vsi vemo, da se lastno dojemanje nas samih razlikuje od tega, kako nas vidijo drugi ljudje. Večina žensk je do svojega videza preveč kritična in zato si želijo na sebi spremeniti preveč stvari. A velike oči, dolge noge in večje ustnice niso nujno najpomembnejši kriterij lepote.

Katerih 10 subtilnih stvari nakazuje, da si privlačnejša, kot pa se ti zdi?

Blondinke naj bi pritegnile več pozornosti.

Največ pozornosti naj bi pritegnile blondinke.
Največ pozornosti naj bi pritegnile blondinke.

Več študij je dokazalo, da naj bi bile blondinke večkrat povabljene na plesišče in tudi večkrat ogovorjene v primerjavi z drugimi ženskami. Zato bi se morale zavedati, da jim je narava že podarila en bonus. A se tudi temnolaske in rdečelaske pri tem dejstvu ne bi smele počutiti slabo – skrivnost privlačnosti se namreč ne skriva le v barvi las. Berite dalje!

Oblika prsi naj bi bila pomembnejša od njihove velikosti.

Obstaja stereotip, da so večje prsi moškim privlačnejše. A v resnici temu ni tako. Študije naj bi dokazale, da naj bi bile najprivlačnejše ženske s povprečno velikimi prsmi in da je zelo pomembna njihova oblika – torej prsi, ki so videti fit.

Prijeten vonj naj bi povečal privlačnost obraza.

Ob prijetnem vonju naj bi se povečala privlačnost obraza.
Ob prijetnem vonju naj bi se povečala privlačnost obraza.

Parfum ni samo zato, da imamo prepoznaven vonj in da smo drugačni, ampak nas lahko naredi tudi privlačnejše. V študiji, ki so izvedli pri Monell Chemical Senses Center, so moške in ženske prosili, da ocenijo fotografije žensk. Med poskusom so raziskovalci v zrak škropili v riblje olje in olje vrtnic. Ko je dominiral prijeten vonj olja vrtnic, so sodelujoči ocenili fotografije z višjo oceno. Če želite ta poskus preslikati v resnično življenje, se morate zavedati, da lahko imajo premočni vonji nasprotni učinek, zato bodite z nanašanjem dišav previdne.

Lepe noge naj bi privlačile prav toliko pozornosti, kot jih prsi in zadnjica.

Prsi niso najprivlačnejši del ženskega telesa. Večina žensk meni, da so to noge.

Višji ženski glasovi naj bi bili prijetnejši za poslušanje.

Višji ženski glasovi naj bi bili privlačnejši.
Višji ženski glasovi naj bi bili privlačnejši.

Če imate višji glas, potem ste že privlačnejše od drugih žensk. Študije namreč kažejo, da se ženske z nižjimi glasovi smatrajo za dominantnejše in zato manj privlačne. Glede na to, s kom se pogovarjate in o čem teče pogovor, lahko višino svojega glasu spreminjate in tako dosežete želeni učinek.

Če je obraz mladosten, postava naj ne bi bila tako pomembna.

Mame že vedo, ko svetujejo, da moramo za svojo kožo skrbeti že v rani mladosti. Študije so dokazale, da ženska privlačnost temelji na tem, kako mladosten je njihov obraz. To naj bi bilo zaradi tega, ker naj bi mladosten obraz namigoval, da je ženska zdrava in da ima dober reproduktivni sistem.

Dolge noge naj ne bi bile tako privlačne kot noge srednje dolžine.

Najprivlačnejše naj bi bile noge povprečne dolžine.
Najprivlačnejše naj bi bile noge povprečne dolžine.

Tega se dekleta z dolgimi nogami ne boste razveselile. Dokazano naj bi namreč bilo, da so noge povprečne dolžine najprivlačnejše. Naj bi bile pomemben pokazatelj dobrega fizičnega zdravja.

Odzivnost občutno poveča žensko privlačnost.

Če ste bolj odzivne, vas bodo ljudje imeli raje. Serija znanstvenih študij je pokazala, da ženske cenijo pomoč in da so zelo skrbne. To pomeni, da nasprotni spol meni, da so ženske, ki so skrbne, zelo ženstvene in privlačne.

Krivulja spodnjega dela hrbta naj bi vplivala na privlačnost.

Na privlačnost naj bi vplivala tudi krivulja spodanjega dela hrbta.
Na privlačnost naj bi vplivala tudi krivulja spodanjega dela hrbta.

Privlačen pas in zadnjica sta pomembna, seveda. A na privlačnost naj bi imela večji vpliv krivulja spodnjega dela hrbta. To naj bi ženske razvile ko so noseče, sama krivulja pa naj bi bila zelo privlačna.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!