Foto: Leigh Skomal/Unsplash

Kava dalgona z Nutello: polizali si boste prste!

Zadnjič posodobljeno: :

Kava dalgona z Nutello? Ja, prosim!

Kava dalgona je nedvomno največji hit karantene in izolacije. V času, ko smo bili vsi doma in smo imeli čas preizkušati različne recepte, je ta kremasta in penasta kava čez noč po zaslugi družabnih omrežij postala svetovna uspešnica. Prepričani smo, da že veste, kako se kava dalgona pripravi, in da ste jo že preizkusili, a za vsak slučaj lahko najdete recept tukaj. Ni trajalo dolgo, da je dalgona dobila nove, zanimive različice, nam pa je najbolj všeč kava dalgona z Nutello, ki bo razveselila vse ljubitelje lešnikovega namaza!

Kava dalgona z Nutello v dveh različicah

Obstajata dve različici te kremaste pijače – ena seveda vključuje kavo, druga pa bo odlična izbira za vse tiste, ki kave ne pijejo.

Za različico brez kave potrebujete le tri sestavine – Nutello, mleko in stepeno smetano. Zmešajte eno žlico Nutelle z 1/3 skodelice smetane za stepanje in mešajte z metlico, dokler zmes ne postane gosta in debela. Nato rob kozarca ali skodelice namažite z Nutello, nalijte hladno mleko in na vrh dodajte mešanico iz Nutelle in smetane. Na koncu, če želite, pijačo okrasite s koščkom Kinder Buena ali kakšno drugo čokolado.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valentina Mussi (@sweetportfolio)

Različico s kavo boste naredili tako, kot se pripravi klasična kava dalgona. Torej, najprej zmešajte 2 žlički instant kave z 2 žličkama sladkorja in 2 žličkama vroče vode, in ko zmes postane kremasta, dodajte žličko Nutelle. Postavite na stran in v kozarec ali skodelico, iz katere boste pili, najprej dajte žličko Nutelle, dodajte nekaj kock ledu, do polovice kozarca nalijte mleko in na koncu dodajte mešanico kave, sladkorja, vode in Nutelle. Premešajte s slamico ali žlico in uživajte!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!