fbpx

Kdaj je Black Friday 2022 (črni petek 2022)?

Foto: Max Fischer / Pexels

Black Friday oz. črni petek je dan, ki se ga razveselijo vsi potrošniki. Takrat namreč večina trgovin- od tistih z elektroniko pa do tistih, ki ponujajo oblačila, obutev in še marsikaj- zniža svoje cene in za svoje kupce pripravi najrazličnejše akcije. Zato smo se za vas pozanimali, kdaj je Black Friday 2022 - črni petek 2022.

Ni važno, ali je nakupovanje ena od vaših najljubših aktivnosti ali pa že nekaj časa potrebujete nov kos elektronske ali športne opreme. Predlagamo vam, da počakate dober mesec in se v trgovine odpravite na dan, ko boste tam našli največje popuste.
Vsem dobro znani Black Friday oz. črni petek izhaja iz ameriške tradicije- nastopi namreč takoj po dnevu zahvalnosti (Thanksgiving). V zadnjem desetletju se je ta dan potrošništva razširil po vsem svetu, sledi pa mu Cyber Monday– dan, ko znižanja lahko najdete v spletnih trgovinah.

Kaj si boste priskrbeli na Black Friday? Foto: Max Fischer / Pexels

Kdaj je Black Friday 2022 oz. kdaj je črni petek 2022?

Black Friday oz. črni petek bo letos potekal dan prej kot lani, in sicer 25. novembra 2022. Tri dni kasneje (28.11.) mu sledi še Cyber Monday, torej dan, ko boste kopico popustov našli še v spletnih trgovinah– kljub temu pa bodite pozorni, saj nekatere spletne strani “praznujejo” tudi Black Friday.
Večina trgovin podrobnosti o svojih popustih še ni objavila, vendar pa že počasi pričenjajo svoje akcije, ki se bodo nadaljevale bodo tudi, ko se črni petek in ponedeljek zaključita. Veliko ljudi se bo namreč takrat že lotevalo božičnih in novoletnih nakupov in po trgovskih centrih iskalo najboljše akcije.

Pri katerih izdelkih lahko prihranite?

Black Friday popuste ponuja večina trgovskih mest, vendar pa se količina denarja, ki jo lahko prihranite, od trgovine do trgovine razlikuje. Predlagamo, da si takrat priskrbite videoigre in elektronsko opremo – velja namreč za tradicijo, da boste prav pri teh izdelkih našli največja znižanja. Prav tako vam priporočamo nakup igrač: prihaja namreč praznični čas, kar bodo trgovci izkoristili zato, da vam predstavijo velike popuste. Enako velja za manjše kose pohištva in kuhinjske pripomočke. Še ena kategorija, kjer lahko prihranite veliko denarja, je športna oprema.
Kaj pa oblačila, večji kosi pohištva (postelja, kuhinjska miza…), dražja elektronika in letalske karte? Seveda se vam splača preveriti tudi ponudbo na teh področjih, vendar pa bodite previdni. V zadnjih nekaj letih se je namreč zgodilo, da smo pri teh izdelkih več kot na Black Friday lahko prihranili na začetku leta in v času specifičnih razprodaj. Za potovanja velja podobno: najbolje jih je organizirati nekaj mesecev vnaprej in v času First Minute in Last Minute akcij.
Če se boste v trgovine, sploh tiste, ki ponujajo oblačila in obutev, vseeno odpravili, vam predlagamo, da to storite v bolj zgodnjih urah: takrat gneča namreč še ne bo prehuda.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.